Με αλλαγές πέρασε η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Η τροπολογία που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων εμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών τροποποιήθηκε την τελευταία στιγμή από τον κ. Κοντονή ο οποίος απάλειψε την πρόβλεψη για το αυτεπάγγελτο της δίωξης όσων απειλούν συμβολαιογράφους. Η αλλαγή αυτή που αποφασίστηκε μετά από πολύωρες ζυμώσεις, τόσο δημόσιες όσο και παρασκηνιακές, έκαμψε τελικά τις αντιρρήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος είχε ζητήσει απόσυρση του συνόλου της τροπολογίας και τελικά αποχώρησε από την ονομαστική ψηφοφορία. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν και πολλοί βουλευτές από όλες τις πτέρυγες αλλά δίχως πολιτικά κίνητρα.

Η ΝΔ δήλωσε «παρών» στην τροπολογία. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης κατέθεσε, μάλιστα, δική της τροπολογία  για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων απειλούν ή παρεμποδίζουν δημόσιους υπαλλήλους, η οποία ουσιαστικά στοχεύει στη δράση του Ρουβίκωνα. Παρών δήλωσε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Όχι» είπε το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Εντωμεταξύ, μετά από πρωτοβούλια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε μετά τις γιορτές να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για το θέμα της προστασίας της «λαϊκής κατοικίας». Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η προοπτική λήψης και νομοθετικών μέτρων για την προστασία της «λαϊκής κατοικίας».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!