Καταδίκη Κουκούτση για συκοφαντική δυσφήμηση

Σε ποινή 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Δημήτριος Κουκούτσης για συκοφαντική δυσφήμηση κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων.

Στις 24/8/2012 ο Κουκούτσης είχε ορμήσει μαινόμενος μέσα στον αύλειο χώρο της Βουλής εναντίον αντιπροσωπείας διαδηλωτών (Π. Κωνσταντίνου, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα», Φώτης Ανδρεόπουλος, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών) που, συνοδευόμενη από την τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, είχε επιδώσει στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγ. Μεϊμαράκη το ψήφισμα αντιρατσιστικής συγκέντρωσης.

Ο Κουκούτσης τότε είχε χτυπήσει τον Π. Κωνσταντίνου, στον οποίο είχε επιτεθεί και φραστικά φωνάζοντας: «Τι θες εσύ εδώ; Εξω από δω, πακιστανολάγνε, που σε γαμάνε οι αραπάδες. Φύγετε από δω, να πάτε στο Πακιστάν, δεν έχετε καμία δουλειά στην ελληνική Βουλή».

Στις 26/8/2012 ο Κουκούτσης καυχιόταν για τις πράξεις του και συκοφαντούσε και πάλι χυδαία τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, εκδίδοντας δελτίο Τύπου που έλεγε ότι «ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτριος Κουκούτσης πέταξε με τις κλοτσιές από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον εμπρηστή και όχι μόνο της Μαρφίν, αρχηγό της Ανταρσίας, Κωνσταντίνου».

Στο δικαστήριο το κατηγορητήριο επιβεβαιώθηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων (Παν. Γκαργκάνας, Βασ. Κατριβάνου, Τζ. Ασλάμ, Γ. Μαραβελάκης), την ώρα που ο ίδιος ο Κουκούτσης προσπαθούσε να τα ρίξει σε συνεργάτη του, ισχυριζόμενος ότι εκείνος ευθύνεται για το δελτίο Τύπου. Αλλά βέβαια το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του πρώην χρυσαυγίτη και τον καταδίκασε.

«Η απόφαση αποτελεί νομική, ηθική και πολιτική δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους οποίους ο κατηγορούμενος προσπάθησε ενσυνείδητα να σπιλώσει αναρτώντας το δελτίο Τύπου του σε εκατοντάδες ιστοσελίδες και σε τεράστιο αριθμό προσώπων», ανέφερε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!