Έντονη ανησυχία για την ειρήνη στη Μ. Ανατολή εκφράζει η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την απόφαση Τραμπ

Την απόφαση του Ντόναλντ Τράμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, καταδικάζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της. Παράλληλα, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τους κινδύνους που θα επιφέρει στη Μέση Ανατολή, ενώ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ.

«Η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία της χώρας του συνιστά πράξη που περικλείει σοβαρούς κινδύνους και θα έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή. Προδικάζει το status της πόλης ως πρωτεύουσας μόνο του Ισραήλ ενώ παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια "λύση δύο κρατών" και περιφρονεί το σύνολο της Παγκόσμιας κοινής γνώμης, η οποία τάχθηκε ενάντια σ' αυτή την απόφαση» τονίζει η κ. Γεννηματά.

Εκφράζει την ελπίδα «την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική και δεν θα υλοποιηθεί η εν λόγω επικίνδυνη απόφαση» και διερωτάται: «Η ελληνική κυβέρνηση θα καταδικάσει αυτή την ανεύθυνη πράξη ή μήπως οι έπαινοι Τσίπρα προς την εξωτερική πολιτική Τράμπ τον εμποδίζουν να κάνει κάτι τέτοιο;»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!