Τίτλοι τέλους στη δικαστική περιπέτεια του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Τους «τίτλους του τέλους», σύμφωνα με τους στίχους του Μιχάλη Χατζηγιάννη, έγραψε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στη δικαστική περιπέτεια του δημοφιλούς τραγουδιστή για τα εμβάσματα στην Κύπρο.

Ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια κλείνει τις ποινικές εκκρεμότητες του με τη Δικαιοσύνη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την υπόθεση των εμβασμάτων, ύψους 5.300.000 ευρώ στη γενέτειρά του, που του είχαν προκαλέσει τη δέσμευση και των λογαριασμών του μέχρι και σήμερα.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του, απάλλαξε το γνωστό τραγουδιστή από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) αποφασίζοντας τη μη παραπομπή του τελικά σε δίκη.

Απαλλακτική εξάλλου ήταν και η εισαγγελέας Εφετών η οποία πρότεινε να μη δικαστεί ο Μιχ. Χατζηγιάννης μετά και την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε πριν από έναν περίπου χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου είχε παραπεμφθεί για το βασικό αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι αν και οι δικαστές είχαν κρίνει πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ( 2010-2011) ο καλλιτέχνης δεν είχε κρύψει εισοδήματα από την Εφορία και πως τα εμβάσματα προέρχονταν από τα χρήματα που έβγαλε τα προηγούμενα χρόνια, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παρέπεμψε σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση κατά του συγκεκριμένου βουλεύματος αλλά η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα. Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, πρόταση που υιοθέτησε σήμερα το συμβούλιο εφετών βάζοντας τέλος στην 5ετή δικαστική περιπέτεια του τραγουδιστή.

Ο ίδιος ο Μιχ. Χατζηγιάννης ο οποίος έκανε χθες αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο δικαστικό συμβούλιο, μέσω του συνηγόρου του χαρακτήρισε καθαρά τυπικό το θέμα.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!