Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς

Η μητέρα της Μυρτώς, μιλώντας στο radio 1d, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας.

Η μητέρα της Μυρτώς είπε, ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα προκειμένου κανείς να μη βρεθεί στη θέση της Μυρτώς. Δεν είναι δυνατόν, τόνισε η κ. Κοτρώτσου, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, σημείωσε η κ. Κοτρώτσου και εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως. Οι αρμόδιοι της είπαν ότι αν ήταν Έλληνας ο δράστης θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, επειδή όμως είναι Πακιστανός ο θύτης, η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς. Βέβαια, τη στιγμή που η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογίες για τα πάντα, ερωτηματικά προκαλεί η άρνηση της κυβέρνησης να καταθέσει μια τροπολόγια που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα και η Μυρτώ θα έχει την περίθαλψη που χρειάζεται.

Παράλληλα, με τον καθημερινό δύσκολο και άνισο αγώνα που δίνει για τη ζωή της η Μυρτώ, πλέον θα αγωνίζεται για να μην ταλαιπωρηθεί στο μέλλον κανένα άλλο θύμα και όλα τα θύματα να λαμβάνουν την κατάλληλη περίθαλψη από το κράτος.

Ακούστε το απόσπασμα με τις δηλώσεις της κ. Κοτρώτσου στο radio 1d:

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!