Κοντονής σε δικαστικούς: Δεν ανεχόμαστε την εξαίρεση κανενός και για τίποτε

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου περί Πόθεν Έσχες ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε μεν ότι η κυβέρνηση  επιθυμεί διακαώς τη συνεργασία για τον έλεγχο όλων αλλά διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί εξαιρέσεις που ουσιαστικά ακυρώνουν κάθε προσπάθεια ελέγχου. «Εάν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις όπως διαλαμβάνεται στην προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και σε αυτή που εκδόθηκε απόψε τότε ο νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση Πόθεν Έσχες δεν υπάρχει. Ας το καταλάβουμε και όποιοι λένε το αντίθετο να γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία»

Ο κ. Κοντονής εξήγησε δηλαδή ότι δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή η επιθυμία των δικαστικών να εξαιρεθούν οι καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες. «Εάν ο νόμος ή οι δικαστικές αποφάσεις λένε ότι έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις σου στην τράπεζα αλλά όχι και τα μετρητά που έχει στη θυρίδα, τότε καταδολιεύεται ο νόμος» είπε ο κ. Κοντονής και σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται όχι μόνο ο νόμος αλλά και η ίδια η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο.

Μάλιστα επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κουραστεί να ζητά τον έλεγχο όλων, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών. «Η κυβέρνηση σήμερα επανέρχεται και λέει να δούμε ποιος θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στη διαφάνεια και στον έλεγχο ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειάς και μη ελέγχου» είπε και διεμήνυσε ότι όλοι αυτοί θα λογοδοτήσουν στο λαό.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!