Μάλτα: Σύλληψη υπόπτων για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Στη σύλληψη οκτώ υπόπτων για το φόνο της δημοσιογράφου και μπλόγκερ, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, προχώρησε η αστυνομία της Μάλτας, σχεδόν δύο μήνες αφότου το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε την ώρα που το οδηγούσε.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όλοι οι ύποπτοι είναι πολίτες της Μάλτας και οι περισσότεροι έχουν ποινικό μητρώο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της 48 ώρες για να ανακρίνει τους υπόπτους και να απαγγείλει σε βάρος τους κατηγορίες ή να τους απελευθερώσει.

Υπενθυμίζεται πως η Καρουάνα Γκαλίζια, η οποία δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου, είχε ένα δημοφιλές μπλογκ από το οποίο προέβαλλε αδιάκοπα υποθέσεις διαφθοράς σε υψηλό επίπεδο με στόχο πολιτικούς όλων των παρατάξεων.

Στις αρχές Ιουνίου το Εργατικό Κόμμα του Μουσκάτ κέρδισε με άνεση τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκηρύχθηκαν μετά την αποκάλυψη μιας σειράς σκανδάλων στα οποία εμπλέκονταν στενοί συνεργάτες και συγγενείς του πρωθυπουργού. Στις αποκαλύψεις αυτές έπαιξε κεντρικό ρόλο η Καρουάνα Γκαλιζία.

Oι αναρτήσεις της στο προσωπικό της μπλογκ συγκέντρωναν συχνά περισσότερους αναγνώστες από ό,τι όλες μαζί οι εφημερίδες της χώρας. Χαρακτηρίστηκαν, μάλιστα, «αγκάθι» τόσο στο κατεστημένο όσο και στον υπόκοσμο που δρα στη μικρότερη αυτή χώρα-μέλος της ΕΕ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «βάρβαρη επίθεση» την δολοφονία λέγοντας ότι ζήτησε από την αστυνομία να συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι δράστες.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η κ. Καρουάνα Γκαλιζία ήταν σφοδρή επικριτής μου, τόσο πολιτικά όσο και προσωπικά, αλλά κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει με κανένα τρόπο αυτή την βάρβαρη ενέργεια», είπε ο πρωθυπουργός.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!