Σπυράκη: Ζητά εξηγήσεις από Τσίπρα για την ονομασία της πΓΔΜ

Στο μεταξύ η ΝΔ επιμένει στην αποπομπή Κοντονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, που ζήτησε με αφορμή την κόντρα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος κατήγγειλε «ωμή παρέμβαση» με αφορμή την άρνηση των δικαστών για δημοσιοποίηση των ποθέν έσχες τους.

«Η δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο δικαιοσύνης και αυτό είναι ένα σοβαρό θεσμικό πρόβλημα» είπε η κα Σπυράκη και αναφερόμενη σε παλιότερες δηλώσεις της κυβέρνησης για «θεσμικά εμπόδια» με αφορμή αποφάσεις της δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «αυτός είναι ο λόγος που ζητήσαμε την αποπομπή του κ. Κοντονή».

Την ίδια ώρα η ΝΔ επιμένει στο ζήτημα του «μεσάζοντα Παπαδόπουλου» βάζοντας σταθερά στο στόχαστρο την κυβέρνηση καλώντας να δώσει εξηγήσεις για όπλα που εντοπίστηκαν με βάση εκθέσεις της ΕΕ το 2014 στη Ράκα της Συρίας και στον ISIS. Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ ζητά την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν σε αυτή οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Παράλληλα, δια την εκπροσώπου της, Μαρία Σπυράκη, η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει ότι το ζήτημα Καμμένου «δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί ως το τέλος» με την κα Σπυράκη να τονίζει ότι «ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον Isis. Καταγράφεται στο σύστημα αντιμετώπισης λαθρεμπορίου όπλων ως κατασκευαστής σφαιρών που κατέληξαν στη Ράκκα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω. Ήλεγξε ή όχι η κυβέρνηση τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου. Ζητάμε από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να προσέλθουν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής», τόνισε η κ. Σπυράκη, δίνοντας στη δημοσιότητα την έκθεση της ΕΕ με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014.

Στο ερώτημα ότι τότε στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και μια ελληνική εταιρεία έκανε εμπόριο όπλων η κα Σπυράκη ανέφερε ότι «δεν κάναμε δουλειές με κ. Παπαδόπουλο και δεν είχαμε κανένα λόγο να αναζητήσουμε τίποτα».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!