Brexit: Δεν τα βρήκαν Ε.Ε. - Βρετανία

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο απέτυχαν να κλείσουν την πρώτη φάση διαπραγματεύσεων για το Brexit, ώστε να περάσουν στη δεύτερη φάση, που θα αφορά τις μελλοντικές εμπορικές τους σχέσεις.

Σχετική δήλωση έκανε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, η οποία τόνισε ότι υπήρξε πρόοδος, αλλά διαφορές παραμένουν «σε ένα - δυο ζητήματα».

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν στο τέλος της εβδομάδας, οπότε και η κ. Μέι εξέφρασε την πεποίθηση «ότι η κατάληξη θα είναι θετική».

Οι δηλώσεις Μέι έγιναν σε κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η συμφωνία θα πρέπει να είναι γεγονός πριν τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε και αρχίζει η σύνοδος των ηγετών των 28 χωρών - μελών της Ε.Ε., η οποία και θα αποφασίσει εάν οι διαπραγματεύσεις του Brexit θα περάσουν στη δεύτερη φάση τους.

Γιούνκερ: Δεν είναι αποτυχία

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «δεν στάθηκε δυνατό να υπάρξει συμφωνία σήμερα», παρά τις «τεράστιες προσπάθειες» και των δύο πλευρών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για «αποτυχία».

Πρόσθεσε δε ότι είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει «ικανοποιητική πρόοδος» πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο συμβιβασμός στο ιρλανδικό φαντάζει ο δυσκολότερος, καθώς το δεξιό προτεσταντικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Β. Ιρλανδίας, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος υπό την κ. Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα στηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία θέτει υπό αμφισβήτηση την θέση της Βόρειας Ιρλανδίας ως αναπόσπαστου τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!