Cherchez la femme στην υπόθεση του ψυχιάτρου

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Όπως φαίνεται από τις πρώτες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας κατά του ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου στο Ηράκλειο Κρήτης το βράδυ της Πέμπτης δεν είναι και τόσο μυστηριώδης όπως παρουσιάστηκε στην αρχή.

Ο γιατρός με μία πλούσια καριέρα στα δημόσια ψυχιατρεία της χώρας και με ιδιωτικό πλέον ιατρείο στο Ηράκλειο Κρήτης αντιμετώπιζε εδώ και καιρό σοβαρά ζητήματα στο ενδοοικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr που προέρχονται από καλά ενημερωμένες πηγές, ο ψυχίατρος είχε καταγγείλει στο παρελθόν κινήσεις μέλους της οικογενείας του με στόχο τον ίδιο, αλλά και απειλές που είχε δεχτεί από το συγκεκριμένο άτομο. 

Οι καταγγελίες του ψυχιάτρου ήταν σαφείς και επίσημες, και η αστυνομία τις γνωρίζει. Φαίνεται πως το κουβάρι δεν είχε ξετυλιχθεί και πως τα προβλήματα παρέμεναν. Την Πέμπτη το βράδυ, λοιπόν, δύο άγνωστα άτομα, πάντα κατά την αστυνομία, του έστησαν καρτέρι και του έριξαν τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες. Μάλιστα, ο ένας εκ των δραστών έσπασε με λοστό και ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο ψυχίατρος. Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ χωρίς να τον τραυματίσουν, ενώ άλλη μία του επέφερε επιπόλαιο τραύμα. Ο ψυχίατρος «είχε Άγιο» και σώθηκε ή οι δράστες ήταν εξαιρετικά ερασιτέχνες, κάτι που δεν φαίνεται να ασπάζονται αυτοί που διενεργούν την έρευνα.



Ήταν, λοιπόν, καρτέρι θανάτου ή καρτέρι προειδοποίησης; Ο κ. Στριμπάκος κατέφυγε σε ένα γειτονικό φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες, απ' όπου ενημέρωσε και την αστυνομία. Όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος ο φαρμακοποιός, ο ψυχίατρος είπε αμέσως πως γνωρίζει ποιοι τον πυροβόλησαν.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου, κ. Παρασύρης, μιλώντας στο zoulga.gr ανέφερε πως ο γιατρός ήταν αιμόφυρτος και πως όταν έφτασε το όχημα του ΕΚΑΒ, τον άκουσε να λέει ότι γνωρίζει τους δράστες της επίθεσης.

Ακούστε την περιγραφή του φαρμακοποιού στο zougla.gr



Έκτοτε το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβε την έρευνα έστρεψε την προσοχή του στο οικογενειακό περιβάλλον του ιατρού, θεωρώντας πως εκεί κρύβεται το μυστικό. Η έρευνα, βεβαίως, βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά οι αξιωματικοί που την έχουν αναλάβει είναι αισιόδοξοι και αναμένεται σύντομα να φωτιστούν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. 

Προφανώς, πάντα κατά την ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, όχι μόνο συναισθηματικού τύπου, οι οποίες διατηρούνται εδώ και καιρό μεταξύ του ψυχιάτρου και μέλους της οικογενείας του. Εκκρεμότητες οι οποίες οδήγησαν στα άκρα και παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή. 



Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Στριμπάκος βγαίνοντας από το ιατρείο του επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα νέα γραφεία της Ν.Δ., και κατευθυνόμενος στο όχημά του, τύπου τζιπ, δέχτηκε πυροβολισμούς.

Ο 50χρονος πρόλαβε και μπήκε στο όχημα, το οποίο είχε παρκάρει απέναντι από το ιατρείο του. Εν συνεχεία, ένας εκ των δύο δραστών πήγε στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και με έναν λοστό έσπασε το τζάμι, με αποτέλεσμα τα θραύσματα να τραυματίσουν στο πρόσωπο τον ψυχίατρο.

Ο γιατρός στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού τουλάχιστον δύο από τις σφαίρες χτύπησαν το παρμπρίζ του οχήματος, ενώ εκείνος προσπαθούσε να το βάλει μπροστά, και δεν τον τραυμάτισαν.



Ο 50χρονος δεν έχασε την ψυχραιμία του, έβαλε μπροστά το όχημα, ανέβηκε την Αρχ. Μακαρίου, κατευθύνθηκε στη Λ. Καλοκαιρινού και έφθασε έξω από το φαρμακείο του κ. Παρασύρη.

Μπήκε αιμόφυρτος στο φαρμακείο, όπου και ζήτησε βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός είπε χαρακτηριστικά: «Παιδιά, βοήθεια, μου έχουν επιτεθεί!». Όταν τον ρώτησε ο φαρμακοποιός Γιώργος Παρασύρης ποιος είναι, εκείνος απάντησε: «Είμαι ο ψυχίατρος Δημήτρης Στριμπάκος, ειδοποιήστε την αστυνομία».



Αμέσως εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε επί τόπου, τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο, χωρίς η ζωή του ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο.

Φωτογραφίες: neakriti.gr


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!