Καταλωνία - Εκλογές: Πρωτιά ενωτικών αλλά αυτοδυναμία αυτονομιστών σύμφωνα με exit polls

Μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η Καταλονία, με το θέμα της ανεξαρτησίας να διχάζει περισσότερο παρά ποτέ. Η ημέρα των εκλογών έφτασε ύστερα από μια περίοδο πυκνών εξελίξεων, ανατροπών και πολιτικών παλινδρομήσεων και μετά την άρση αυτονομίας της τοπικής κυβέρνησης από την Ισπανία.

Οι κάλπες έκλεισαν και η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάχη στήθος με στήθος δίνουν Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC) (αυτονομιστές) και Ciudadanos (ενωτικοί), με τα σενάρια για την επόμενη ημερα να τίθενται επί τάπητος. Tα αποσχιστικά κόμμα της Καταλονίας φαίνεται, σύμφωνα με exit poll που δημοσίευσε η εφημερίδα La Vanguardia, ότι θα έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Tα κόμματα υπέρ της αυτονομίας αναμένεται να εξασφαλίσουν 67-71 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου. Για να εξασφαλίσει ένα κόμμα πλειοψηφία στη Βουλή, θα πρέπει να καταλαμβάνει 68 έδρες.

Βάσει του exit poll, οι Ciudadanos που υποστηρίζουν την ενότητα με την Ισπανία και το κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας, οι Esquerra Republicana De Catalunya εμφανίζονται να συγκεντρώνουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό εδρών.




Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!