Facebook: Λανσάρει μια έκδοση του Messenger για μικρά παιδιά

H νέα εφαρμογή του Facebook, το Messenger Kids αφήνει τα παιδιά να συνομιλούν με όποιον εγκρίνουν μόνο οι γονείς τους.

 

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα μια νέα έκδοση της εφαρμογής συνομιλίας Messenger που έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το Messenger Kids, όπως θα λέγεται η νέα εφαρμογή δεν απαιτεί λογαριασμό στο Facebook - λόγω του αμερικανικού ομοσπονδιακού νόμου που απαγορεύει σε χρήστες ηλικίας κάτω των 13 ετών να εγγραφούν νομίμως στο Facebook. Αντίθετα, οι γονείς εάν θέλνουν θα μπορούν να διαχειριστούν την εφαρμογή Child Messenger Kids από το λογαριασμό τους στο Facebook, ελέγχοντας με ποιούς φίλους ή μέλη της οικογένειας θα μπορεί να επικοινωνήσει το παιδί. Το Facebook λανσάρει την εφαρμογή σήμερα σε προεπισκόπηση με περιορισμένη μια πρώτη εμφάνιση στο iOS.

 

Το Facebook τονίζει ότι πρόκειται να κάνει μεγάλες προσπάθειες για να βεβαιωθούν όλοι ότι η εφαρμογή δεν θα αποδειχθεί σε μέσο εκμετάλλευσης. «Δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις στο Messenger Kids και οι πληροφορίες των παιδιών δεν θα χρησιμοποιούνται για κανέναν διαφημιστικό λόγο. Η λήψη της εφαρμογής θα είναι δωρεάν και δεν θα υπάρχουν επιπλέον αγορές μέσα από αυτήν» αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της. Το Facebook αναφέρει επίσης, ότι το Messenger Kids είναι επίσης σχεδιασμένο για να συμμορφώνεται με τον νόμο για την ιδιωτικότητα και προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο, ή το COPPA. Αυτός είναι ο ομοσπονδιακός νόμος που προστατεύει τα ανήλικα παιδιά από κάθε είδους εκμετάλλευση από διαδικτυακή σύνδεση και είναι ο βασικός λόγος που τόσες υπηρεσίες δεν επιτρέπουν σε παιδιά κάτων των 13 ετών να εγγραφούν σε online υπηρεσίες. Βέβαια, το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι αρχικά η νέα εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, με σχέδια να επεκτείνει σύντομα τη διαθεσιμότητά της και πέραν του iOS, στο Amazon App Store και στο Google Play Store τους ερχόμενους μήνες.

 

Το Facebook μπορεί να θέλει να κάνει ένα μεγάλο βήμα για να βρει την επόμενη γενιά χρηστών, αλλά για να το κάνει αυτό, πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του και τα μικρά παιδιά.
Το Facebook μπορεί να θέλει να κάνει ένα μεγάλο βήμα για να βρει την επόμενη γενιά χρηστών, αλλά για να το κάνει αυτό, πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του και τα μικρά παιδιά.

 

Το Messenger Kids σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν chat με τους φίλους τους, να συνομιλούν μέσω βίντεο ή κειμένων, και να χρησιμοποιούν όλα τα σχετικά αυτοκολλητάκια, μάσκες, φίλτρα και άλλα παιχνιδιάρικα κόλπα που έκανε γνωστά το Snapchat. Θα υπάρχει μια βιβλιοθήκη GIFs κατάλληλων για παιδιά, με ειδικά σχεδιασμένο περιεχόμενο που θα τους επιτρέπει να στολίζουν τις συνομιλίες τους και θα μάθουν να εκφράζονται κι αυτά όπως οι μεγαλύτεροί τους. Η εφαρμογή θα δίνει επίσης τη δυνατότητα στους γονείς να ελέγχουν συνεχώς τον κατάλογο επαφών ενός παιδιού, ενώ η αρχική σπαρτιατική οθόνη θα εμφανίζει τους εγκεκριμένους φίλους και τις υπάρχουσες συνομιλίες, είτε αυτές είναι one-to-one είτε ομαδικές. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας και όσοι δημιούργησαν αυτό το προϊόν μπορεί να έχουν καλές προθέσεις και είναι σαφές ότι το Facebook ακολουθεί όλα τα νομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή καταχρήσεων. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το Facebook μπορεί να θέλει να κάνει ένα μεγάλο βήμα για να βρει την επόμενη γενιά χρηστών, αλλά για να το κάνει αυτό, βάζει στο παιχνίδι του και τα παιδιά.

 

 

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!