H Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από τη βόμβα στο Εφετείο

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, με ένα πολυσέλιδο κείμενο που ανάρτησε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/12) στο Εφετείο Αθηνών. «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους» σημειώνουν μεταξύ άλλων, οι συγγραφείς του κειμένου.

«Στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης το κεφάλαιο έχει βρει στην αστική "δικαιοσύνη" ένα στήριγμα με ειδικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στη διαρκή και βάρβαρη αντικοινωνική επίθεση που βιώνουμε. Κι αυτό δεν συμβαίνει τυχαία φυσικά, αλλά προκύπτει από την ίδια τη θεσμική και ταξική της φύση. Πρέπει να αφαιρέσουμε από την αστική "δικαιοσύνη" το φωτοστέφανο της "ουδετερότητας" και του "κοινού συμφέροντος ολόκληρης της κοινωνίας", που της έχει προσδώσει η κυρίαρχη ιδεολογία και να δούμε το ρόλο της στην πραγματική ζωή. Κι αυτό δεν το κάνουμε για φιλολογικούς λόγους, αλλά επειδή γνωρίζουμε καλά πως στον ταξικό πόλεμο που μαίνεται αδιάκοπα η μάχη των ιδεών είναι μια υλική μάχη. Το ξεσκέπασμα της αστικής ιδεολογίας είναι ένα ακόμα επαναστατικό καθήκον», υπογραμμίζουν εισαγωγικά τα μέλη της Ο.Λ.Α. στο κείμενο που αναλαμβάνουν την ευθύνη για το χτύπημα στο Εφετείο Αθηνών.

Έρευνες για το χτύπημα στο Εφετείο
Εν αναμονή της βαλλιστικής και της προκήρυξης

Στο μεταξύ στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται τα ευρήματα από το σημείο της επίθεσης, για την οποία ενημέρωσε άγνωστος με προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

Δύο δράστες άφησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό και ένας συνεργός τους πυροβόλησε κατά του φρουρού του κτηρίου μέσα από βαν, που τους περίμενε για να διαφύγουν.

Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν στο όχημα, το οποίο βρέθηκε ύστερα καμένο στα Εξάρχεια και είχε κλαπεί το 2015 από την περιοχή του Συντάγματος. 

Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στον κάλυκα, που παραπέμπει σε καλάσνικοφ, προκειμένου να διευκρινιστεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί επιθέσεις της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, για την οποία ερευνάται αν έχει σχέση με το χτύπημα, ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Το σημείο της επίθεσης επισκέφτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, που εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του, επειδή «σκοπός των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά και η διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών των περιοίκων και των ανυποψίαστων πολιτών, πολύ περισσότερο που εκτός από τα παραπάνω υπήρξε και απόπειρα κατά της ζωής του φρουρού του δικαστηρίου».

«Στα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, πολύ δε περισσότερο δικαιολόγηση αφού εκτός των ανωτέρω στρέφονται ευθέως και του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου» τόνισε.

Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ισόγειο του κτηρίου στη Λουκάρεως και έσπασε τζάμια σε απέναντι κτίρια αλλά και σε κάθετους δρόμους.

Σε περιγραφές τους κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι η έκρηξη ακούστηκε πολύ δυνατά. Ορισμένοι ανέφεραν ότι νόμιζαν ότι πρόκειται για σεισμό ή κεραυνό.

Όσοι βγήκαν στα μπαλκόνια είδαν τον καπνό πάνω από το Εφετείο και άκουσαν αστυνομικούς από μεγάφωνα να συνιστούν στους πολίτες να μην βγουν στους δρόμους.

Κλειστό μέχρι τις 5 Ιανουαρίου θα είναι το Εφετείο, καθώς η διοίκησή του αποφάσισε να αναστέλλει τις εργασίες του μέχρι τότε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

efsyn


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!