TITAN V: H ισχυρότερη κάρτα γραφικών για PC στον κόσμο από την NVIDIA

Τον ισχυρότερο - όπως υποστηρίζει η ίδια- επεξεργαστή κάρτας γραφικών (GPU- μονάδα επεξεργασίας γραφικών) για PC στον κόσμο παρουσίασε η NVIDIA: Πρόκειται για τον TITAN V, ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η ισχυρότερη GPU για PC που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και βασίζεται στην «πιο προηγμένη αρχιτεκτονική GPU», NVIDIA Volta.

Τον TITAN V παρουσίασε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζένσεν Χουάνγκ, στο πλαίσιο της ετήσιας συνδιάσκεψης NIPS και, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, διαπρέπει στον τομέα της υπολογιστικής επεξεργασίας για προσομοιώσεις επιστημονικού χαρακτήρα. Τα 21,1 δισ. τρανζίστορ του παρέχουν 110 teraflops «ιπποδύναμης», εννιαπλάσιας δηλαδή αυτής του προκατόχου του, με βελτιωμένη αποδοτικότητα ως προς τις απαιτήσεις και τη διαχείριση ενέργειας.

«Το όραμά μας για τη Volta ήταν να πάει παραπέρα τα όρια του computing υψηλών επιδόσεων και της τεχνητής νοημοσύνης. Πήγαμε σε νέο έδαφος με αυτή τη νέα αρχιτεκτονική επεξεργαστή…με τον TITAN V, φέρνουμε τη Volta στα χέρια ερευνητών και επιστημόνων ανά τον κόσμο» είπε ο Χουάνγκ.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η ισχύς που παρέχει ο TITAN V είναι ιδανική για developers που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα PC τους για να δουλέψουν πάνω σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το deep learning και το computing υψηλών επιδόσεων (high performance computing). Το κόστος του ανέρχεται στα 2.999 δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!