Πέντε νεκροί και 100 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Ιταλία

Σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη βόρεια Ιταλία. Τρένο εκτροχιάστηκε, απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μεταξύ των περιοχών Pioltello και Segrate, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κρεμόνα με τελικό προορισμό τον σταθμό Milan Porta Garibaldi στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατό έχουν τραυματιστεί, οι δέκα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στα περίχωρα του Μιλάνου, 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 10 τραυματίστηκαν σοβαρά και περίπου 100 τραυματίστηκαν ελαφρά, διευκρίνισε η Κριστίνα Κορμπέτα, περιφερειακή υπεύθυνη της υπηρεσίας σωστικών συνεργείων του Μιλάνου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24.

Στο σημείο βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα ενώ οι τοπικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των συρμών.

To δυστύχημα σημειώθηκε στις 07.00 το πρωί (τοπική ώρα) την ώρα που η αμαξοστοιχία ήταν γεμάτη από πολίτες που μετέβαιναν στο Μιλάνο για να εργαστούν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού τουλάχιστον πέντε επιβατών, με τους διασώστες να κόβουν τις λαμαρίνες της αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα ατυχήματα σε τρένο στη Λομβαρδία, με επιβάτες παγιδευμένους μεταξύ των βαγονιών και τους διασώστες να προσπαθούν να κόψουν τις λαμαρίνες της αμαξοστοιχίας.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο του εκτροχιασμού:



Οι πρώτες εικόνες:

 
Εκτροχιασμός αμακοιστοιχίας κοντά στο Μιλάνο

Σωστικά συνεργεία μέσα στα βαγόνια





Απεγκλωβισμός επιβατών







Τουλάχιστον 100 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου κοντά στο Μιλάνο

Η αμαξοστοιχία αποτελείτο από 8 βαγόνια











Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγές: ansa.it / repubblica.it/ rai.it

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!