Εκλεψαν το πιο ακριβό μπουκάλι βότκας -1,3 εκατ. δολ., είχε και διαμάντια [εικόνες]


Το πιο ακριβό μπουκάλι βότκας στον κόσμο έκλεψε άγνωστος από ένα μπαρ στη Δανία σε μια διάρρηξη που καταγράφηκε στην κάμερα.

Ένας μασκοφόρος άνδρας μπήκε στο Cafe 33 στην Κοπεγχάγη, ένα μπαρ που διαθέτει πάνω από 1.200 μάρκες βότκας και πήρε ένα μπουκάλι Russo-Baltique που ήταν διακοσμημένο με διαμάντια.
Η διάρρηξη, η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη, καταγράφηκε από πολυάριθμες κάμερες μέσα στο μπαρ, το υλικό των οποίων δημοσίευσε το BBC.
Ο Μπράιαν Ίνγκμπεργκ, που είναι ιδιοκτήτης του Cafe 33, δήλωσε πως το μπουκάλι ήταν δανεικό από έναν πλούσιο ξένο επιχειρηματία.

Το μπαρ δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook από την κλοπή, το μπουκάλι της βότκας και μια έκκληση για βοήθεια, λίγο μετά το περιστατικό.
Σύμφωνα με το κανάλι TV2 της Δανίας, ο ιδιοκτήτης του πανάκριβου μπουκαλιού βότκας είναι ο Λέοναρντ Γιανκέλοβιτς, που διαχειρίζεται την λετονική εταιρεία αυτοκινήτων Dartz.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο που εκλάπη λέγεται ότι αξίζει 1,3 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως χάρη στο πολυτελές μπουκάλι του. Είναι κατασκευασμένο από 13 κιλά χρυσού και ασημιού και το καπάκι του είναι διακοσμημένο με διαμάντια.
Ένα αντίγραφο του μπουκαλιού εμφανίστηκε στην διάσημη τηλεοπτική σειρά «House of Cards» σε μια σκηνή όπου ο Φρανκ Άντεργουντ (τον υποδυόταν ο Κέβιν Σπέισι) φιλοξένησε τους Ρώσους σε δείπνο στο Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι, το μπουκάλι δεν ήταν ασφαλισμένο.

Σε συνέντευξή του μέσω Skype, ο Γιανκέλοβιτς απέρριψε την ιδέα να πληρώσει λύτρα για το μπουκάλι, λέγοντας πως δεν ασχολείται με «τρομοκράτες». Είπε ότι ο κλέφτης πιθανώς αποφάσισε να πιει τη βότκα.
Αν και το μπουκάλι θεωρείται το πιο ακριβό του κόσμου, δεν είναι το μόνο.
Μια άλλη εταιρεία έχει προσφερθεί να πουλήσει μπουκάλια της «billionaire Vodka» για 3,7 εκατομμύρια δολάρια, αν και δεν είναι σαφές αν κάποιος έχει αγοράσει ποτέ στην πραγματικότητα ένα.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης δήλωσε στο Associated Press πως ερευνούν την κλοπή.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!