Γονείς κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους μέσα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια

Δεκατρία αδέλφια, ηλικίας 2-29 ετών, διασώθηκαν από σπίτι στην πόλη Πέρις της Καλιφόρνια όπου βρέθηκαν αλυσοδεμένα, υποσιτισμένα και σε άθλια κατάσταση.

 

Οι αρχές μπήκαν στο σπίτι όταν ένα από τα αδέρφια, μία 17χρονη κοπέλα, κατάφερε να δραπετεύσει την περασμένη Κυριακή και να τις ειδοποιήσει χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

 

Αρχικά, οι αστυνομικοί πίστεψαν πως πρόκειται για 12 παιδιά αλλά διαπίστωσαν σοκαρισμένοι πως 7 από αυτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικα. «Τα θύματα ήταν υποσιτισμένα και πολύ βρόμικα» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

 

Οι γονείς των παιδιών, ο David Allen Turpin, 57 ετών και η Louise Anna Turpin, 49, συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν 9 κατηγορίες για βασανισμό και 10 κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Προφυλακίστηκαν και η εγγύηση ορίστηκε στα 9 εκατομμύρια.

 

6 από τα παιδιά ήταν ανήλικα, ενώ τα υπόλοιπα 7 ήταν πάνω από τα 18, με το μεγαλύτερο να είναι 29 ετών. Τα ίδια τα παιδιά είπαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.

 

Η αστυνομία τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι δεν είναι σαφές γιατί οι γονείς κρατούσαν τα παιδιά τους σε κατάσταση αιχμαλωσίας ενώ γείτονες υποστηρίζουν ότι δεν είχαν παρατηρήσει κάτι ύποπτο.

 

Μία σελίδα στο Facebook που φαίνεται να δημιουργήθηκε από τους γονείς, περιέχει φωτογραφίες των παιδιών μαζί τους από διάφορες εκδηλώσεις.

 

Φωτογραφία από το Facebook της οικογένειας.
Φωτογραφία από το Facebook της οικογένειας.

 

Οι γονείς ενός εκ των συλληφθέντων, του David Turpin, δήλωσαν «έκπληκτοι και σοκαρισμένοι» στο ABC. Πρόσθεσαν, μάλιστα, ότι στα εγγόνια τους παρεχόταν διδασκαλία κατ' οίκον και τόνισαν ότι δεν είχαν δει την οικογένεια εδώ και τέσσερα ή πέντε χρόνια.

 

Οι γονείς αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστή την Πέμπτη.

 

Με πληροφορίες από Los Angeles Times και Guardian


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!