Ψηφίστηκε με 154 υπέρ το πολυνομοσχέδιο - Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Μεγαλοικονόμου

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Η κυβερνητική πλειοψηφία βγήκε ενισχυμένη κατά μια ψήφο, αυτή της ανεξάρτητης βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, η οποία, είχε υπερψηφίσει και τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η θετική ψήφος της άνοιξε την πόρτα της εισόδου της στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αίτημά της, το οποίο διατύπωνε με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Αίτημα που έγινε αποδεκτό. Στην επιστολή της προς τον κ. Τσίπρα αναφέρει: «Σας δηλώνω την βούλησή μου όπως προσχωρήσω ως συνεργαζόμενη βουλευτής στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο πρωθυπουργός κάνει γνωστό ότι η κυρία Μεγαλοοικονόμου «εντάσσεται στην ΚΟ ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής».

Έτσι υπέρ του πολυνομοσχεδίου τάχθηκαν 154 βουλευτές έναντι 141 «κατά» (επί 295 ψηφισάντων). Επί της αρχής καταψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η Χ.Α., το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι, το οποίο, όμως, επέλεξε στην ονομαστική ψηφοφορία να ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 211 για τις απεργίες.

Σημειώνεται, ότι το εν λόγω άρθρο συγκέντρωσε 155 θετικές ψήφους, καθώς εκτός της κυρίας Μεγαλοοικονόμου το υπερψήφισε και ο ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος καταψήφισε όλα τα υπόλοιπα άρθρα. Όσον αφορά το άρθρο 214 για τα οικογενειακά επιδόματα, επί του οποίου ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία η ΝΔ, εκτός τις θετικές ψήφους της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταγράφηκε το «παρών» του ΚΚΕ και της ανεξάρτητης βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα.

Σε ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν ακόμα τα άρθρα για την διαμεσολάβηση, το ΤΧΣ και η τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από το Δημόσιο (με πρόταση της ΔΗΣΥ), καθώς και τα άρθρα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς γενικά και την απεργία (με πρόταση του ΚΚΕ). Ο φερόμενος ως παραιτηθείς υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις ψήφισε «ναι σε όλα», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μιχελογιαννάκης ψήφισε επίσης θετικά σε όλα τα άρθρα δηλώνοντας ότι καταψηφίζει το άρθρο για τα καζίνο, χωρίς ωστόσο να λάβει υπόψιν του ότι το εν λόγω άρθρο δεν είχε τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.









Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!