Στους 19 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις στην Καλιφόρνια

Στους 19 νεκρούς αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις λάσπης που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με τον τελευταίο τραγικό απολογισμό.

Τα θύματα της καταστροφής που ανασύρθηκαν ήταν από 3 μέχρι 89 ετών, μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά. Όλοι πέθαναν λόγω τραυμάτων εξαιτίας της πλημμύρας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της κοσμητείας.

Ένας αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος χθες, αλλά οι πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζήσαντες πλέον εξανεμίζονται. Ωστόσο, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες. Για πέντε αγνοούμενους κάνουν λόγο οι αρχές, αλλά ο αριθμός δεν θεωρείται ακριβής προς το παρόν.

Το παράθυρο ελπίδας «κλείνει, αλλά είμαστε ακόμα αισιόδοξοι. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες βρήκαμε ανθρώπους μια εβδομάδα μετά» δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Σε συνέντευξη Τύπου ο σερίφης της κοσμητείας δήλωσε ότι «παρότι κάθε ώρα που περνάει μοιάζει λιγότερο πιθανό να βρούμε κάποιον ζωντανό, υπάρχει ελπίδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο θύμα που βρέθηκε ήταν η 25χρονη Μόργκαν Κόρι. Η αδελφή της, η Σόιερ, 12 ετών, είχε βρεθεί νεκρή νωρίτερα. Το σπίτι τους χτυπήθηκε και κυριολεκτικά παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο λάσπης και συντριμμιών.

Η τεραστίων διαστάσεων κατολίσθηση έπληξε την κομητεία την Τρίτη, έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Όγκοι λάσπης και συντριμμιών κατέβηκαν με ορμή από τις πλαγιές λόφων, καθώς οι πυρκαγιές των τελευταίων μηνών, κυρίως η φωτιά «Τόμας» τον Δεκέμβριο, μετέτρεψαν σε στάχτες τη δασική βλάστηση που απορροφούσε το νερό, συγκρατούσε το έδαφος και προστάτευε τους οικισμούς.

Η καταστροφή, η χειρότερη αυτού του είδους στην πρόσφατη ιστορία της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, έπληξε μια περιοχή έκτασης 78 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας. 

Περίπου 900 άτομα των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων από το Μοντεσίτο, βόρεια του Λος Άντζελες και εκπαιδευμένα σκυλιά, συνέδραμαν στις έρευνες 2.100 άνδρες και γυναίκες από τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Ανάμεσά τους στελέχη του αμερικανικού Λιμενικού Σώματος, του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!