2 μεγάλοι μέτοχοι θέλουν η Apple να ερευνήσει πόσο εθιστικά είναι τα κινητά για τα παιδιά

Δύο σημαντικοί μέτοχοι της Apple πιέζουν την εταιρεία να διεξαγάγει έρευνες για το αν τα iPhone προκαλούν εθισμό στα μικρά παιδιά.

 

Oι εταιρείες Jana Partners και CalSTRS έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην Apple επικαλούμενες ένα αυξανόμενο κομμάτι έρευνας που δείχνει ότι τα παιδιά τα οποία χρησιμοποιούν smartphones μπορούν να γίνουν εύκολα καταθλιπτικά, ακόμη και αυτοκτονικά. Οι δύο αυτοί σημαντικοί επενδυτές της Apple πιέζουν την επιχείρηση να διερευνήσει πόσο εθιστικά μπορεί να γίνουν τα iPhone για τα μικρά παιδιά και την πιθανή επίδραση στην ψυχική τους υγεία μετά από υπερβολική χρήση των συσκευών.

 

Η είδηση, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά από την Wall Street Journal, δείχνει ότι πρόκειται για μια πραγματικά ασυνήθιστη περίπτωση ακτιβιστών επενδυτών οι οποίοι πιέζουν μια επιχείρηση για κοινωνική ευθύνη και όχι για εταιρικές αλλαγές. Η Jana Partners LLC και το California State Teachers' Retirement System (CalSTRS) ελέγχουν μεταξύ τους περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Apple.

 

Στην ανοιχτή επιστολή προς την Apple, οι δύο επενδυτές χρησιμοποίησαν μια επιστημονική έρευνα για να υποστηρίξουν ότι πολλά παιδιά στις ΗΠΑ αποστασιοποιούνται από τα μαθήματα στις τάξεις λόγω των κινητών τους, ότι η υπεροβολική χρήση τηλεφώνου μπορεί να αποτελεί παράγοντα αυτοκτονίας πολλών εφήβων και ότι πολλά από τα παιδιά που χρησιμοποιούν τόσο έντονα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ενδέχεται να πέσουν πιο εύκολα σε κατάθλιψη.

 

Η επιστολή αναφέρει έρευνα που δείχνει ότι ο μέσος Αμερικανός έφηβος αποκτά το πρώτο του κινητό τηλέφωνο σε ηλικία 10 ετών και ξοδεύει πάνω από 4,5 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας το, χωρίς αυτός ο χρόνος να συμπεριλαμβάνει τις κλήσεις ή τα μηνύματα.

 

Οι δύο οργανισμοί υποστηρίζουν ότι όλοι οι μέτοχοι της Apple θα έπρεπε να βλέπουν μακροπρόθεσμα τα οφέλη της ανάληψης όποιας ευθύνης απέναντι στο νεανικό κοινό, και ειδικά σε εκείνο που χρησιμοποιεί ασύστολα τα smartphones. H Jana Partners είναι μια δικηγορική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον ακτιβιστή επενδυτή Barry Rosenstein. Έχει συχνά πάρει μέρος σε μεγάλες συμμετοχές σε επιχειρήσεις όπου έχει αναστατώσει το τοπίο τους για τις αλλαγές που προτείνει, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει μια θέση κοινωνικής ευθύνης σε μια καθαρά ακτιβιστική εκστρατεία. Το CalSTRS είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ.

 

Η Apple μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στο αίτημά τους για σχολιασμό.

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!