Εντονη κριτική στον Μπουτάρη: Αρχές του 2018 έκανε απολογισμό για το... 2016

Εν μέσω κριτικής από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης τα πεπραγμένα της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη για το 2016.

Ο κ. Μπουτάρης ανέλυσε τις δράσεις σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του, ξεχωρίζοντας την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την παραχώρηση της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου στην πόλη. Στάθηκε στην παράδοση της πλατείας Χρηματιστηρίου και στη διάσωση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου, στις εργασίες του Μετρό.

Υπογράμμισε την έναρξη της λειτουργίας του "Οικοσυστήματος Καινοτομίας Θεσσαλονίκης - ΟΚ!THESS", την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο παγκόσμιο δίκτυο των 100 Ανθεκτικών όλεων, την αξιοποίηση του προγράμματος JESSICA για τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού και την έγκριση του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

"Ολα τα παραπάνω υλοποιήθηκαν σ' ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, το οποίο καταφέραμε να αντιπαρέλθουμε με χρηστή διαχείριση, διαφάνεια, βελτίωση των ελεγκτικών μηχανισμών και συνεχή εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών", είπε ο κ.Μπουτάρης, προσθέτοντας πως "με τις ίδιες αρχές θα πορευτούμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα και να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια πόλη φιλόξενη, ανοιχτή, σύγχρονη και λειτουργική". 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε "τραγέλαφο" το ότι συζητείται ο απολογισμός του 2016 τον Ιανουάριο του 2018. "Αλήθεια, γιατί δεν άφησε η διοίκηση να περάσουν άλλοι δύο μήνες; 'Ετσι, μέσα στον Φεβρουάριο να πραγματοποιούσαμε μία συνεδρίαση για δύο απολογισμούς: Τον ξεχασμένο του 2016 και αυτόν του 2017".

Υπογράμμισε ως αρνητικό σημείο τις "συνεχείς επιστροφές των αποφάσεων της διοίκησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης", συμπληρώνοντας: "Ηρθαμε να μιλήσουμε για τον απολογισμό και ζούμε έναν παραλογισμό. Βαδίζετε στον 8ο χρόνο, και αντί για απτά συγκεκριμένα έργα που να διευκολύνουν την καθημερινότητα, εσείς συνεχίζετε να προβάλλετε ως έργο την αλλαγή του αέρα της πόλης".

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, υποστήριξε πως η διοίκηση στον απολογισμό της δεν αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πόλη, όπως είναι το κυκλοφοριακό, ενώ ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", υποστήριξε πως "η διοίκηση του δήμου έχει υιοθετήσει την πολιτική της κυβέρνησης, τα βάρη στο λαό". Κριτική στη διοίκηση άσκησε και η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις "Γειτονιές σε Δράση".

Στη δευτερολογία του, ο κ. Μπουτάρης παραδέχτηκε πως υπήρξε καθυστέρηση στην παρουσίαση του απολογισμού, και πως είναι "λάθος που οφείλεται σε σε αδιαφορία και εάν θέλετε αλαζονεία των συναδέλφων της συμπολίτευσης".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!