Πραγματοποιήθηκε ο δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Δήμου Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη την Τετάρτη 24/01/2018



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Πραγματοποιήθηκε ο δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Δήμου Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη την Τετάρτη 24/01/2018

Τον Απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016 παρουσίασε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στους Δημότες και τους φορείς της πόλης, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας κατά τη διάρκεια της Ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Κίκης τόνισε ότι ο απολογισμός είναι η σημαντικότερη διαδικασία στην πορεία μιας Δημοτικής Αρχής και μια ευκαιρία για μια γενική επισκόπηση και κριτική στα πεπραγμένα και κάλεσε στο βήμα τον Δημήτρη Δεμουρτζίδη ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για το έργο και τις δράσεις του Δήμου σε όλους τους τομείς.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε ότι
«Ο απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης αποτελεί νομοθετική υποχρέωση κυρίως όμως αποτελεί μια κορυφαία πράξη δημοκρατίας και επικοινωνίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και του εντολέα του. Η διαδικασία του απολογισμού είναι μια ευκαιρία να θέσουν οι πολίτες δημόσια τα θέματα που τους απασχολούν και να ασκήσουν κριτική στη Διοίκηση με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες.
Σκοπός δεν είναι ο εντυπωσιασμός αλλά η παρουσίαση της αλήθειας και μόνο αυτής!
Οδηγός των δράσεών μας είναι το πενταετές επιχειρησιακό μας πρόγραμμα, το οποίο έχουμε κατανείμει στα ετήσια σχέδια δράσης.
Δεν επιδιώξαμε  να αποκρύψουμε τα χρόνια προβλήματα του τόπου σπρώχνοντάς τα κάτω από το χαλί, αλλά τα αντιμετωπίζουμε με δυναμισμό και μέθοδο, δίνοντας λύσεις. Τα παραδείγματα πολλά. Κοιμητήρια Πολίχνης και Ευκαρπίας, αποξηλώσεις αμιάντου και κατεδαφίσεις, αδειοδοτήσεις δημοσίων χωρών, διαχείριση αδέσποτων, αποζημιώσεις οφειλών παρελθόντων ετών που ποτέ δεν διεκδικηθήκαν είναι ορισμένα από αυτά που άμεσα καταπιαστήκαμε με σκοπό την επίλυσή τους».
Μπαίνοντας στην ουσία του απολογισμού πεπραγμένων για το 2016, o Δήμαρχος ανέφερε:
«Αυτό που σαφώς  χαρακτηρίζει τη διοίκησή μας είναι οι χαμηλοί τόνοι, μια ταπεινή δημόσια συμπεριφορά που δεν πρόκειται φυσικά  να την αλλάξουμε. Χαμηλοί τόνοι, υψηλοί στόχοι.
Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, το Σεπτέμβριο του 2014, καταστρώσαμε σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας. Με τη συνδρομή των πολιτών και των αιτημάτων τους που συγκεντρώνονται και προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες,  τα προβλήματα επιλύονται και επιτυγχάνεται η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους συμπολίτες μας. Αποτελούν πρόκληση για μας, η επιτυχημένη αποκομιδή και η σύγχρονη διαχείριση των σκουπιδιών, η εύρυθμη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών, των παιδικών σταθμών, των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, των σχολείων, πάντα φυσικά με τις δυνατότητες που προκύπτουν από τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους του Δήμου ή και άλλους, κοινοτικούς κτλ.,  που μπορούμε να διεκδικήσουμε.
Αυτό είναι για εμάς το νέο μοντέλο λειτουργίας του Δήμου και όχι οι ανέξοδες υποσχέσεις και οι δήθεν κραυγές αγωνίας για τους αδύναμους και γενικότερα για όλους τους συμπολίτες μας».
Ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης διευκρίνισε ότι
«Η όλη δράση του Δήμου διαχωρίζεται σε λειτουργίες, ενέργειες και επενδύσεις για κάθε Διεύθυνση με συγκεκριμένους υπαλλήλους υλοποίησης,  χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, ενώ το ετήσιο σχέδιο δράσης έχει συνδεθεί άμεσα με τον προϋπολογισμό του Δήμου και με αυτό τον τρόπο είναι απόλυτα γνωστό σε όλους:
Τι έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί, Ποιος θα το κάνει, Έως πότε πρέπει να γίνει Πόσο προβλέπεται να κοστίσει, Από ποιες πηγές χρηματοδότησης θα πληρωθεί.

Το 2016 αποτέλεσε για τη Διοίκηση χρονιά θεμέλιο καθώς πολλά και σημαντικά τέθηκαν ως ενέργειες και επενδύσεις, και με δεδομένο ότι δεν υπήρξαν από το παρελθόν έτοιμες μελέτες. Υλοποιούμε με συνέπεια το ετήσιο σχέδιο δράσης,  δίνοντας παράλληλα τη μέγιστη προσοχή μας στην καθημερινότητα των πολιτών. Έχουμε σχέδιο για τον τόπο μας και τη βούληση να το κάνουμε πράξη. Για την πόλη και τους πολίτες».


Δείτε την συνέχεια εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!