Ά. .Τριανταφυλλίδης: -«Το πρόβλημα είναι η 27ετής σκοπιανή αδιαλλαξία». -«Όνομα που δεν θα αποτελεί όχημα αλυτρωτισμού»

Θεσσαλονίκη, 16.1.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α.Τριανταφυλλίδης:
-«Το πρόβλημα είναι η 27ετής σκοπιανή αδιαλλαξία».
-«Όνομα που δεν θα αποτελεί όχημα αλυτρωτισμού». (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, νέος πατριωτισμός, νέα εθνική αυτοπεποίθηση, χωρίς φοβικά σύνδρομα, διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες,  συγκροτούν  τη νέα αρχιτεκτονική της εξωτερικής μας πολιτικής με θεμέλιο άξονα το σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με την υπογραφή του του Υπουργού Εξωτερικών,  Νίκου Κοτζιά. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Νίκο Κοτζιά και στη διαπραγματευτική του στρατηγική για έναν επιπλέον λόγο: το δείγμα γραφής των χειρισμών του στο Κυπριακό, που χαιρετίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία του Κυπριακού λαού», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στην εκπομπή «Kontra 24» του Αιμίλιο Λιάτσο.

Αναφερόμενος στη στάση της γείτονος χώρας ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε τον ακόλουθο κίνδυνο:
«ο δημόσιος διάλογος στη Χώρα μας εμφανίζει και πάλι την γνωστή παθολογία της “προσομοίωσης  διαπραγμάτευσης”. Δεν διαπραγματευόμαστε με τον εαυτό μας στα τηλεοπτικά παράθυρα των Αθηνών.                           Η διαπραγμάτευση γίνεται  με την άλλη πλευρά, τα Σκόπια, αν και εφόσον επιθυμούμε μετά από 27 χρόνια να επιδιώξουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Επομένως κρίσιμο θέμα, αφού ξεκαθαρίσουμε το προαπαιτούμενο ζήτημα πολιτικής βούλησης, είναι τι λέει και κυρίως τι πράττει η άλλη πλευρά, εν προκειμένω τα Σκόπια. Από το 1990, με τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα τείχος σκοπιανής αδιαλλαξίας.  Επιπλέον, όπως περιγράφει και το site του Υπουργείου Εξωτερικών(mfa.gr), εκτός της αδιαλλαξίας, τα Σκόπια παραβιάζουν συστηματικά τους όρους της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995. Συνεχίζουν τον αλυτρωτισμό, προβάλλοντας μεγαλοϊδεατικές εδαφικές βλέψεις, συνεχίζουν την οικειοποίηση των συμβόλων και την παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας. Στο δια ταύτα λοιπόν, περιμένουμε από τα Σκόπια, έμπρακτα δείγματα διάθεσης συμβιβασμού».

Ακολουθεί βίντεο με το απόσπασμα της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!