Μαθητές εφαρμόζουν καινοτόμες τεχνολογίες στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Νέα Ευκαρπία Εκπαιδευτικά Σεμινάρια τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης (3-D printing) με τη συνεργασία ΤΙΤΑΝ, ΑΤΕΙΘ και ΑΠΘ


25 Ιανουαρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαθητές εφαρμόζουν καινοτόμες τεχνολογίες στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Νέα Ευκαρπία
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης (3-D printing)
με τη συνεργασία ΤΙΤΑΝ, ΑΤΕΙΘ και ΑΠΘ

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία στο εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία τα εκπαιδευτικά σεμινάρια τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης (3-D printing), με τη συνεργασία ΤΙΤΑΝ, ΑΤΕΙΘ και ΑΠΘ. Στόχος των σεμιναρίων, που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σχολείων από τις περιοχές της Νέας Ευκαρπίας, των Λαγυνών και του Ωραιοκάστρου, είναι η προετοιμασία των παιδιών για τη μελλοντική πραγματικότητα, μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα δέχεται ήδη συμμετοχές για τον επόμενο κύκλο, ο οποίος προβλέπεται να ξεκινήσει τέλος Φεβρουαρίου. Η διάρκεια κάθε κύκλου είναι κατ’ ελάχιστον 8 ώρες/μαθητή ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Νέας Ευκαρπίας. Στους τρεις κύκλους σεμιναρίων, που έχουν υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο 2017 έως και σήμερα, έχουν συμμετάσχει 350 παιδιά.

Τα σεμινάρια έχουν σχεδιάσει και επιμεληθεί καθηγητές από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνουν όλα τα στάδια, από την ανάλυση των απαιτήσεων ενός έργου και τον σχεδιασμό του έως την εκτύπωση των μερών του σε τρισδιάστατους εκτυπωτές. Έτσι, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πρακτικές εφαρμογές των μαθηματικών, της φυσικής, της μηχανικής και της πληροφορικής (STEM), η αλληλεπίδραση των οποίων συμβάλλει ώστε να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, η έφεση προς την καινοτομία, η δημιουργικότητα και το πνεύμα συνεργασίας. Η εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς-συνεργάτες του Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Διαμορφωτικής Μηχανολογίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Ζωή Κολοβού, Κοινωνική Λειτουργό του εργοστασίου Νέας Ευκαρπίας (τηλ. 2310 398642, email: kolovouz@titan.gr).
Σχετικά με τις δράσεις μας για τους νέους:
Για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ η στήριξη των νέων στην πρόκληση της μετάβασής τους από την εκπαίδευση στην απασχόληση βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες των δραστηριοτήτων του. Έτσι, έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, που περιλαμβάνει: σύναψη Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω πρακτικής άσκησης, διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από κοινού με εκπαιδευτικά ιδρύματα, επισκέψεις στα πανεπιστήμια, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους των εργοστασίων, συνεργασία με φοιτητικές πρωτοβουλίες κοκ.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία (European Pact for Youth), μία αμοιβαία δέσμευση θεσμών και επιχειρήσεων να εδραιώσουν συνέργειες για ποιότητα στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, με στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων χωρίς αποκλεισμούς. Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ήταν ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες που υπέγραψαν το Σύμφωνο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!