Νότια Κορέα: 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς σε νοσοκομείο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το πρωί της Παρασκευής σε νοσοκομείο της πόλης Μιριάν της Νότιας Κορέας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν, δήλωσαν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και μετέδωσαν νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περί τις 07:30 τοπική ώρα (00:30 ώρα Ελλάδας) στο πίσω μέρος του τμήματος επειγόντων περιστατικων, στο ισόγειο του νοσοκομείου Σετζόνγκ. Ο Τσόι Μαν-γου, επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Μιριάν, δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό έλεγχο.

Οι πυροσβέστες στην Μιριάν, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ, βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της απομάκρυνσης των ανθρώπων από το νοσοκομείο καθώς κι ένα μαιευτήριο ακριβώς πίσω του, σύμφωνα με τον Τσόι.

Το κορεατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν μαύρο καπνό να υψώνεται από παράθυρα και την είσοδο του νοσοκομείου και φλόγες.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Λι Νακ-γιον έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλο το διαθέσιμο προσωπικό για να κατασβεστεί η πυρκαγιά και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστική έρευνα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν.

Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο σημειώθηκε μόλις έναν μήνα αφότου μια φωτιά στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους σε ένα οκταόροφο κτίριο στην πόλη Τσετσάν.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!