Πάνω από 500 τροχαία ατυχήματα και σχεδόν 600 θύματα στην Αττική μόνο τον Δεκέμβριο

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 520 τροχαία ατυχήματα με 599 παθόντες και ειδικότερα 17 θανατηφόρα δυστυχήματα με 17 νεκρούς, 12 σοβαρά ατυχήματα με 13 σοβαρά τραυματίες και 491 ελαφρά ατυχήματα με 569 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 16.892 παραβάσεις.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν 529 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 51 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.786 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 302 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 491 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 240 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 503 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!