Δημοσκόπηση: Το 61% θέλει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό -Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ

Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε έρευνα της Metron Analysis.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», το 61% απάντησε ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, αν τελικά βρεθεί μία κοινή λύση στις διαπραγματεύσεις. Στην ίδια ερώτηση, το 35% απάντησε ότι η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί μέσω της ψήφου του κοινοβουλίου.

Το 50% εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για συμβιβαστική λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, ενώ το 44% των ερωτηθέντων εξέφρασε την αντίθετη άποψη.

Σε ό,τι αφορά την ονοματολογία, πάνω από το 77% των ερωτηθέντων απέρριψαν έναν συμβιβασμό που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Πιο συγκεκριμένα, το 78% απορρίπτει το «Ανω Μακεδονία», το 77% το «Νόβα Ματσεντόνιγια» και το 82% το «Νέα Μακεδονία».

Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ

Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 35,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,8% και ακολουθούν ΚΚΕ 6,9%, Χρυσή Αυγή 6,6%, Ένωση Κεντρώων 3,2% και ΑΝΕΛ 2,7% (Άλλα κόμματα Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, Ελληνική Λύση 1,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%).

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν Κίνημα αλλαγής (7,2%), ΚΚΕ (5,1%), Χρυσή Αυγή (4,9%) και Ενωση Κεντρώων (2,4%).

Ακόμη, το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των κυβερνητικών συνεργασιών και ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Αρνητικά αξιολογεί τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας το 77% και το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.

Τέλος, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, για το 25% καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για το 19% ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, κανέναν επιλέγει το 36%.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!