Μεγάλος σεισμός 7,3 Ρίχτερ ανοικτά των ακτών του Περού –Ένας νεκρός, 20 τραυματίες [βίντεο]

Ένας πολύ ισχυρός σεισμός εντάσεως 7,3 Ρίχτερ χτύπησε ανοικτά των ακτών του Περού σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους, ενώ έγινε αισθητός και στις γειτονικές χώρες.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Puquio στα νότια και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Οι αρχές σήμαναν συναγερμό για τσουνάμι κοντά στο επίκεντρο, για όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων.

Το Αμερικανικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουναμι επεσήμανε ότι κύματα ύψους έως και ενός μέτρου μπορεί να πλήξουν τις ακτές του Περού και μικρότερα, έως 30 εκ. εκείνες της Χιλής, αλλά μια ώρα μετά την αρχική ανακοίνωση ς προχώρησε σε άρση της προειδοποίησης εκτιμώντας ότι πλέον δεν υφίσταται.

Απο τον σεισμό έχασε τη ζωή του ένας άνδρας και τραυματίστηκαν 20 άτομα. Η κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο έκανε γνωστό μέσω του Twitter πως ένας 55χρονος άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Γιάουκα όταν έπεσε επάνω του ένας βράχος, ενώ 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην πόλη Τσάλα.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε αρκετούς δήμους και πολλά πλίνθινα σπίτια έχουν καταρρεύσει, πρόσθεσε η Οσόριο. Πολλοί κάτοικοι του Λόμας απομακρύνονται από τις κατοικίες τους έπειτα από έναν μετασεισμό, δήλωσε ακόμη.

Οι σεισμοί είναι συνηθισμένοι στο Περού, ωστόσο πολλά σπίτια εκεί είναι χτισμένα με υλικά που δεν μπορούν να τους αντέξουν.

Το 2007 ένας σεισμός είχε στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στην περιφέρεια Ίκα.

Οι περουβιανές ναυτιλιακές αρχές ανακοίνωσαν πως ο σεισμός δεν προκάλεσε τσουνάμι στις ακτές.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη βόρεια Χιλή, τον νότιο γείτονα του Περού. Οι χιλιανές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ζημιές σε υποδομές ή διακοπές στην ηλεκτροδότηση ή την υδροδότηση.

Το Περού βρίσκεται στο λεγόμενο «Δακτυλίδι της Φωτιάς», μια περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού από τις πλέον σεισμογενείς του πλανήτη με συχνές ηφαιστειακές εκρήξεις. Τις ερχόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!