Επιμένει η Άγκυρα: Περιμένουμε την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών το συντομότερο δυνατό

Η Άγκυρα επαναδιατύπωσε το αίτημά της για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγκ και όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η Τουρκία περιμένει «το συντομότερο δυνατό» την έκδοση των στρατιωτικών από την Ελλάδα. 

 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά το υπουργικό συμβούλιο, για την σημερινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που έκανε δεκτή την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή ασύλου στον Süleyman Özkaynakçı, είπε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική απόφαση την οποία η Τουρκία αντιμετωπίζει με ικανοποίηση.

 

«...Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι αναμένουμε την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών το ταχύτερο στην Τουρκία. Ελπίζουμε ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, κατά την επί της ουσίας συζήτηση, θα ακυρώσει την απόφαση της επιτροπής ασύλου, και αυτοί οι πραξικοπηματίες θα επιστραφούν (εκδοθούν) στην Τουρκία. Η έκδοσή τους θα βοηθήσει στην βελτίωση των καλών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας», συνέχισε. 

 

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέστειλε προσωρινά τη χορήγηση ασύλου που είχε εγκριθεί από την αρμόδια Δευτεροβάθμια Επιτροπή ενός εκ των οκτώ, μετά την προσφυγή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση, το αίτημα της κυβέρνησης έγινε δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

 

Η αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου, αν και τον τελευταίο λόγο αναμένεται να έχει το ΣτΕ.

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!