Η Apple μπορεί να εξαγοράσει το Netflix

Υπάρχει μια πιθανότητα 40% ότι η Apple μπορεί να αγοράσει το Netflix τώρα που έχει περάσει ο νόμος για την περικοπή των εταιρικών φόρων της κυβέρνησης Τραμπ, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, Jim Suva και Asiya Merchant.

 

Η περικοπή των εταιρικών φόρων, μαζί με ένα εφάπαξ επίδομα για τις εταιρείες να επαναπατρίσουν μετρητά αποθηκευμένα στο εξωτερικό χωρίς σημαντική φορολογική ζημία, θα δώσει στην Apple ένα πολύ μεγαλύτερο και ισχυρότερο ταμείο για να αγοράσει νέες εταιρείες. Η Apple έχει αυτή τη στιγμή περίπου 252 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, και ένα μεγάλο κομμάτι αυτού σε ξένες δικαιοδοσίες, το οποίο προηγουμένως δεν ήταν σε θέση να φέρει πίσω στις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές Jim Suva και Asiya Merchant της Citi, οι πιθανότητες να υπάρξει εξαγορά του Netflix από την Apple είναι πραγματικά πολύ υψηλές. Συγκεκριμένα οι ειδικοί αποδίδουν 40% η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών να εξαγοράσει πλειοψηφικό μέρος ή και ολόκληρο το Netflix με αυτά τα χρήματα που μάλλον ετοιμάζεται να φέρει στις ΗΠΑ από το εξωτερικό.

 

Σύμφωνα με αναλύσεις και εκτιμήσεις της Citi που αναφέρονται σε δημοσίευμα του Business Insider, το Netflix είναι ο πιο πιθανός στόχος της Apple.
Σύμφωνα με αναλύσεις και εκτιμήσεις της Citi που αναφέρονται σε δημοσίευμα του Business Insider, το Netflix είναι ο πιο πιθανός στόχος της Apple.

 

Όλο αυτό έχει ξεκινήσει από νέες πληροφορίες που θέλουν τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, να ετοιμάζει αυτό το καινούριο νόμο για τις Αμερικανικές πολυεθνικές, ο οποίος θα τους απαλλάξει από φορολογικές επιβαρύνσεις με αντάλλαγμα την προσκόμιση όλων των οικονομικών αποθεμάτων τους, εντός της χώρας. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες εταιρίες που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, η Apple πρόκειται να επωφεληθεί από αυτή την κίνηση καθώς θα φορολογηθεί μόνο 10% επί του συνολικού ποσού.

 

Τώρα που γνωρίζουμε ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να συμβεί, το ερώτημα είναι, αν τελικά θα γίνει; Ας μην ξεχνάμε ότι η Apple έχει αρχίσει να δημιουργεί πρωτότυπο περιεχόμενο για το Apple TV σε μια συνεργασία με την Jennifer Aniston και την Reese Witherspoon σε μια νέα εκπομπή και ότι το Netflix έδειξε τον τρόπο ότι πώς μπορεί να κερδίσει περισσότερους συνδρομητές για τις πρωτότυπες σειρές του. Έτσι ίσως υπάρχει κάτι που να οδηγήσει σε μια εξαγορά του Netflix από την Apple. Το σημαντικότερο μειονέκτημα για τους μετόχους της Apple είναι ότι, ανάλογα με τον τρόπο δομής μιας τέτοιας συμφωνίας, θα οδηγήσει πιθανότατα σε βραχυπρόθεσμη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Apple. Αυτό θα διακόψει την ευκαιρία της Apple να είναι η πρώτη εταιρεία με αποτίμηση ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!