Το Ποτάμι: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα κόμμα με τους ΑΝΕΛ

Την πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα κατέβει ως ΣΥΡΙΖΑ αλλά «θα γίνει σάρκα μία, ένα κόμμα με τους ΑΝΕΛ» έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νίκο Φελέκη .
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τους αρέσει αυτή η σύζευξη ακροδεξιάς και ακροαριστεράς. Είναι ένα νέο μοντέλο. Αυτό, λοιπόν, πιστεύω ότι θα εκφραστεί και πολιτικά. Πιστεύω δηλαδή ότι θα υπάρξει στις εκλογές ένα νέο κόμμα που θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις για την ονομασία της πΓΔΜ ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας: «Ναι» στη χρήση του όρου Μακεδονία σε μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, αλλά όχι στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών. Πρόσθεσε επίσης: «Το Σκοπιανό είναι ένα πρόβλημα πολλών ετών. Περίμενα μόλις έσκασε το θέμα να βγουν όλοι οι πολιτικοί χώροι και να πουν τη θέση τους. Οι περισσότεροι όμως με πρώτο και κύρια τον ΣΥΡΙΖΑ είπαν να πουν πρώτα οι άλλοι τι θα κάνουν και με βάση αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Για μένα αυτό είναι στενάχωρη πολιτική δεν είναι κανονική πολιτική ». Τόνισε δε πως πρέπει να βρεθεί λύση και γιαυτό «να πάμε στις αποφάσεις των προηγούμενων ετών και να δούμε αν θέλουν βελτιώσεις» και επεσήμανε ότι αντί για τη σοβαρή συζήτηση «έχουμε τον Τσίπρα να παίζει πεντόβολα με τον Καμμένο».
Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι προκάλεσε τον κ.Τσίπρα δύο φορές στη Βουλή να πει τη δική του θέση, αλλά εκείνος κρύβεται πίσω από τον κ.Καμμένο. Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε δηκτικά πως «ο κ.Καμμένος είναι πολιτικός αλά καρτ, κοιτάει μόνο την πάρτη του και θυσιάζει τα εθνικά θέματα για το δικό του προσωπικό κέρδος».
Ερωτηθείς σχετικά με τον ρόλο της Εκκλησίας, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι οι ιεράρχες δεν έχουν δικαίωμα να εκφράζουν άποψη για θέματα πολιτικής. «Μαζεύονται ως σώμα και λένε η Εκκλησία δεν θέλει λύση» παρατήρησε κάνοντας την παραβολή «μπορεί να αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο τι θα πει η Εκκλησία?». Στη συνέχεια συμπλήρωσε σχετικά: «Εγώ θέλω καθαρές κουβέντες. Αν έβγαιναν πριν από ένα μήνα όλα τα κόμματα και λέγανε τη θέση τους θα βλέπαμε αν υπάρχει εθνικό μέτωπο ».
Σχολιάζοντας όσα γίνονται στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε στους βουλευτές «ψηφίστε για να συνεχίσουμε να κυβερνάμε». Κληθείς να ξεκαθαρίσει τη θέση του Ποταμιού για το θέμα της διάταξης που αφορά στις απεργίες ο επικεφαλής του Ποταμιού, αφού θύμισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 επιχείρησαν να φέρουν ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο απεργία θα γινόταν αν αποφάσιζε το 51% των εργαζομένων, στη συνέχεια εξήγησε ότι με τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πρακτικά απεργία μπορεί να αποφασίζει το 25% των μελών ενός πρωτοβάθμιου σωματείου.
«Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, ώστε να μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι πλήρης η βελτίωση του Τσίπρα, αλλά κινείται και σε αυτό που στο παρελθόν έχουμε κινηθεί. Άρα δεν μπορούμε να πάμε στο όχι για το θέμα της απεργίας »πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ενώ σε ότι αφορά στις υπόλοιπες διατάξεις είπε ότι «το κλίμα είναι όχι, στα περισσότερα θα πούμε όχι» .Στο σημείο αυτό οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν τι γίνεται με τις διαφορετικές θέσεις ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και Ποτάμι κι εκείνος ανέφερε πως «δεν γίνεται να δαιμονοποιούμε οποιαδήποτε διαφοροποίηση. Δεν χρειάζεται να κάνουμε όλα τα θέματα μείζονα ».
Σε ό, τι αφορά στα εκλογικά σενάρια ο επικεφαλής του Ποταμιού εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο προγραμματισμός των 153 είναι να φτάσουν μέχρι τέλος, περνάνε καλά, το απολαμβάνουν και άρα οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπω κάποιο μείζον ζήτημα που μπορεί να τους κλονίσει ».
Όσον αφορά στο Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «πήγα σε ένα μεγαλύτερο μαγαζί για να επηρεάσω τα πράγματα προς όφελος των πολλών». Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει μετά τις εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «το Ποτάμι λέει πέντε πράγματα, το ΠΑΣΟΚ λέει άλλα πέντε. Θα βρούμε τα πέντε σημαντικά και συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν τη χώρα για να προχωρήσουμε. Η ΝΔ παραμένει ένα πολύ συντηρητικό κόμμα, επειδή όμως επείγει να λύσουμε προβλήματα, το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί σε πέντε πράγματα και οι κινήσεις μετά τις εκλογές θα γίνουν επί τη βάσει αυτών των πραγμάτων ».
Τόνισε δε ότι το Ποτάμι σε κάθε περίπτωση θα στηρίζει κάθε διάταξη που θα βοηθά προς την ανάπτυξη και εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση που φωνάζει συνέχεια «λύκος, λύκος».
Καταλήγοντας, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πως «όλα έγιναν πιο εύκολα με την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα με υπουργό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο», ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως «οι δανειστές αγαπάνε τον Τσίπρα γιατί είναι ο εξημερωμένος υπηρέτης» .
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη στο Θέμα 104,6:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!