Συνάντηση Κοτζιά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της πΓΔΜ την Τρίτη

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, θα έχει την προσεχή Τρίτη 9 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για επίλυση του ονοματολογικού.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον κ. Οσμάνι, που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα. Ο σκοπιανός αξιωματούχος αναμένεται να έχει συνάντηση, επίσης, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στον κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ θα τεθούν επί τάπητος και ευρωπαϊκά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη συνάντηση του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ενδέχεται να επισκεφτεί τα Σκόπια ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.




Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!