Κίνημα Αλλαγής για Σκοπιανό: Σύνθετη ονομασία, δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης

Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, αλλά και η παρουσία του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, έχουν επαναφέρει το “σκοπιανό” σε πρώτο πλάνο, με την επικεφαλής της κεντροαριστεράς να επιθυμεί η παράταξη να κρατήσει ενιαία γραμμή σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, δηλαδή εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα που απαρτίζουν το Κίνημα Αλλαγής, ο τέως πρέσβης και σύμβουλος της Φ.Γεννηματά, Δημήτρης Καραϊτίδης., καθώς και οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Μανώλης Όθωνας.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του συνόλου της παράταξης -για λόγους πρακτικούς-, όλες οι δυνάμεις συμφωνούν ότι μια λύση με σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις έναντι πάντων, θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Η παραπάνω άποψη εκφράστηκε σε πρόσφατες συνεντεύξεις από τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Παπανδρέου και Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ αποτελεί και την θέση του ΠΑΣΟΚ.

Από το επιτελείο της Φ.Γεννηματά τονίζουν ότι τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, καθώς απαιτείται υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση τους από τις άναρθρες κραυγές που ακούγονται από μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας. Παράλληλα, δεν θέτουν σε καμία περίπτωση ζήτημα δεδηλωμένης με αφορμή το “σκοπιανό”, όπως κάνουν στην Πειραιώς.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύουν να χαϊδέψουν τα αυτιά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πιέσουν προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά να τοποθετηθούν σχετικά με την σκληρή στάση που κρατάει ο Πάνος Καμμένος, που δηλώνει ότι δεν δέχεται καμία χρήση του όρου Μακεδονία σε μια πιθανή συμφωνία. Επίσης, δεν θα παραλείψουν να στηλιτεύσουν το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης, αν και φαίνεται ότι υπάρχουν προχωρημένες διπλωματικές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!