Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Σύνοδου

Σε εξέλιξη είναι από τις 10 το πρωί η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και εν όψει του συλλαλητηρίου της Αθήνας, που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε ταχθεί κατά της συμμετοχής σε συλλαλητήρια για την ονομασία. «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία», είχε δηλώσει μετά από την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ωστόσο, στο ογκώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης υπήρξε τελικά συμμετοχή από την πλευρά της Εκκλησίας. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για αυτήν ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ότι συμμετείχαν μόλις εννέα από τους συνολικά 82 ιεράρχες.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!