Ο Καναδός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο βραβευθείς με Όσκαρ Καναδός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις αρνήθηκε την Παρασκευή (χθες 5/1/2018) τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που διατύπωσαν εις βάρος του τέσσερις γυναίκες, δύο από τις οποίες τον κατηγόρησαν για βιασμό. Χθες το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μετέδωσε πως τρεις γυναίκες που εργάστηκαν στη βιομηχανία του θεάματος κατηγόρησαν τον Χίγκινς ότι τις φίλησε με το ζόρι ή ότι τις ανάγκασε σε στοματικό σεξ, σε συναντήσεις που είχε μαζί τους μεταξύ των ετών 1996 και 2015. Μία από τις τρεις γυναίκες κατηγόρησε επίσης τον σκηνοθέτη του "Crash" και σεναριογράφο του "Million Dollar Baby" και του "Casino Royal" ότι τη βίασε. Οι γυναίκες δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα.

«Ο κ. Χάγκις αρνείται συνολικά αυτούς τους ανώνυμους ισχυρισμούς», ανέφερε η δικηγόρος του Κριστίν Λεπερά σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Τον περασμένο μήνα ο Χάγκις κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, εις βάρος μιας τέταρτης γυναίκας η οποία κατονομάζεται στο δημοσίευμα, της Χάλεϊ Μπριστ, που τον κατηγόρησε ότι τη βίασε το 2013. Ο Χάγκις αρνήθηκε την κατηγορία και κατηγόρησε την Μπριστ για εκβιασμό και ότι του ζήτησε εννέα εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει τους ισχυρισμούς της.

Η Μπριστ και οι άλλες τρεις ενάγουσες δεν ήταν διαθέσιμες για σχόλια.

Το 2006 ο 64χρονος Χάγκις κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και καλύτερης ταινίας το 2006 για το "Crash".

Είναι γνωστός επίσης επειδή ανακοίνωσε δημόσια το 2009 την αποχώρησή του από την εκκλησία της σαϊεντολογίας, της οποίας υπήρξε μέλος για 35 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!