Με πλήθος κόσμου και λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά


- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Με πλήθος κόσμου και λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά

Η αρχαιότερη μετά το Πάσχα δεσποτική γιορτή, τα Θεοφάνεια, γιορτάστηκαν το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Άνω Ηλιούπολη της ΔΚ Σταυρούπολης και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά, όπου πλήθος κόσμου, κατέκλυσε τον αθλητικό χώρο για να παρακολουθήσει την τελετή αγιασμού των υδάτων και  κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού από τους πατέρες Τιμόθεο και Παντελεήμονα, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου και του Προέδρου της ΙΡΙΣ.
Μετά τον Όρθρο, τη Θεία λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, η πομπή  υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη, κατευθύνθηκαν προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου είκοσι συμπολίτες μας βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του πατέρα Τιμόθεου. Το Σταυρό έπιασε τελικά ο 26χρονος στρατιωτικός Αλέξανδρος Γκόλφος ενώ μαζί του βούτηξαν οι Βλαδίμηρος Σπυρίδης, Γεώργιος Πατσέλης, Αλέξης Ιωαννίδης, Χρήστος Λουλούδης, Σταύρος Πανούσης, Μάριος Πανούσης, Μάριος Λώλος, Ηλίας Παπαδογιαννάκης, Παύλος Κοτσάκης, Βέργος Κόλτσος, Νεκτάριος Παπαγολάνης, Ιωάννης Μαυρουδής Κοσμιάδης, Κωνσταντίνος Μάρκου, Ιωάννης Ιωαννίδης, Δημήτριος Μιχαηλίδης, Αθανάσιος Τζίμος, Γρηγόριος Μιχαηλούδης, Νίκος Κοσμίδης, Βασίλης Ουζούνογλου.
Τα εδέσματα ήταν μια ευγενική προσφορά των Ζαχαροπλαστείων Βασίλης, ενώ την εκδήλωση οργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού, με την Υποστήριξη των Τμημάτων Καθαριότητας, Πρασίνου, Καθημερινότητας - Άμεσης Επέμβασης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά ΙΡΙΣ.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!