Τσακαλώτος: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο -Χάσαμε στις... απεργίες

Την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη στο Δημόσιο ανακοίνωσε το απόγευμα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η ρύθμιση δεν εντάχθηκε στο κυρίως σώμα του πολυνομοσχεδίου όπως αναμενόταν αλλά φαίνεται πως δεν αργεί. Μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι θα έρθει τροπολογία για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

Χαρακτηριστικά είπε ο ΥΠΟΙΚ «Εχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών αλλά έχουμε και επίγνωση ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο νομοσχέδιο στο οποίο δεν χώρα αμφισβήτηση ότι υπερισχύουν τα θετικά από τα αρνητικά.

Αυτή η κυβέρνηση λύνει προβλήματα που χρονίζουν το έχει καταλάβει όλη η κοινωνία αλλά και στο εξωτερικό, θα το δείτε και τους επόμενους μήνες ότι προβλήματα που λίμναζαν που δεν τα πιάνετε επειδή ήταν δύσκολα, θα λυθούν επί των ημερών μας. Για το δημογραφικό αυτό που θέλουν τα νέα ζευγάρια και ιδίως οι γυναίκες είναι να θέλουν βοήθεια σε είδος και όχι με επιδόματα στα παιδιά. Να υπάρχουν παροχές και στο πλαίσιο βοήθειας για τα παιδιά.

Θα έρθει τροπολογία με την οποία θα μπορεί η ΑΑΔΕ να κάνει πλειστηριασμός με ηλεκτρονικό τρόπο. Δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τα κριτήρια και οτιδήποτε άλλο ότι γινόταν πριν με φυσικό τρόπο τώρα θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Για το θέμα της διάταξης που αφορά τις απεργίες ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι μπορεί κυβέρνηση να έχασε αυτή τη μάχη όμως κέρδισε να μην υπάρξουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και να μην υπάρξουν θέματα απολύσεων  που ζητούσε το ΔΝΤ

«Πέρασε, το προσπαθήσαμε αλλά το χάσαμε. Στο τραπέζι υπήρχε και το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου και των απολύσεων κερδίσαμε σε αυτά τα δύο, χάσαμε στο θέμα των απεργιών. Ο συνδικαλισμός που   μας κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ και η  Νέα Δημοκρατία για τόσα χρόνια ήταν ένας απαράδεκτος συνδικαλισμός με τις δικές τους παρεμβάσεις. Δεν μπορώ να πιστέψω πως θεωρείται ότι αυτό το μετρό είναι εμπόδιο στη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει  για μια ουσιαστική αλλαγή που χρειάζεται».

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι μπορεί η συγκεκριμένη διάταξη να είναι ένα εμπόδιο για τις    απεργίες  ωστόσο όπως είπε κάθε εμπόδιο είναι για καλό.

«Κάθε εμπόδιο για καλό, μπορούμε να δούμε πως οι εργαζόμενοι και οι  εργαζόμενες μπορούν  να το ξεπεράσουν  αυτό το εμπόδιο για να είναι πιο ενεργητική  η δράση τους στο μέλλον».

Ο υπουργός οικονομικών κλείνοντας την ομιλία του χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως  μια ισορροπία μεταξύ των αναγκαιοτήτων  του μνημονίου και των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας και πρόσθεσε πως από δω και πέρα η κυβέρνηση θα νομοθετεί  για τις ανάγκες των πολλών λέγοντας χαρακτηριστικά «Οπως λένε και στην Αμερική δεν έχετε δει τίποτα ακόμα».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!