Ανατροπή: «Δύο άτομα με πλήρωσαν να σκοτώσω τη Δώρα Ζέμπερη»

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Και αυτό διότι ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της σε πολυσέλιδο υπόμνημά του αναφέρει ότι πληρώθηκε από δύο άτομα για να σκοτώσει τη 32χρονη στο Β' νεκροταφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο προφυλακισμένος για την υπόθεση, στο έγγραφό του αναφέρει αναλυτικά ότι δύο άτομα τα οποία γνωρίζει αλλά δεν αποκαλύπτει τα ονόματά τους γιατί θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του, τον πλήρωσαν για να δολοφονήσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Στο μακροσκελές έγγραφό του, ο καθ' ομολογία δολοφόνος της γυναίκας αναφέρει ότι την παρακολουθούσε επί μακρόν και αποφάσισε ο ίδιος να τη σκοτώσει στο Β' Νεκροταφείο, προσθέτοντας ότι είχε λάβει προκαταβολή για την αποτρόπαιη πράξη του και ότι μέσα στην τσάντα του θύματος εκτός από τα προσωπικά αντικείμενα υπήρχαν και στικάκια με πληροφορίες.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη συμπληρώνει ότι δεν αποκάλυψε αρχικά αυτά τα στοιχεία γιατί φοβόταν για τη ζωή του, κάτι που συμβαίνει και τώρα και ζητά προστασία για να «φθάσω ζωντανός στο δικαστήριο», όπως φέρεται να γράφει στο υπόμνημά του.

Ο δικηγόρος Α.Λύτρας στο iefimerida

Ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας είπε στο iefimerida.gr για την νέα τροπή στην υπόθεση «Έχω στα χέρια μου το υπόμνημα του κατηγορούμενου.  Ένα έγγραφο περίπου 30 σελίδων.  Δεν αλλάζει την αρχική του κατάθεση για το πως διέπραξε το έγκλημα αλλά συμπληρώνει ότι δύο άτομα τα οποία συνήθως συναντούσε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων του είχαν υποσχεθεί 30.000 ευρω για να δολοφονήσει την ατυχή Δωρα. Αφήνει πολλά υπονοούμενα για τις ιδιότητες τους.  Το κείμενο ξεκινά λέγοντας πως απειλείται η ζωή του και ότι δεν ξέρει εάν θα καταφέρει να φτάσει στη δική.  Δεν μπορώ να αξιολογήσω τα όλα όσα ισχυρίζεται ο φερόμενος ως δράστης αυτό είναι δουλειά των αρχών.  Όμως με αυτό το κείμενο δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τη θέση του. Άρα δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Σε ένα σημείο αναφέρει χαρακτηριστικά: Μου είπαν να πάρω την τσάντα και να την κάψω. Αυτό και έκανα».

Η Δώρα Ζέμπερη βρέθηκε νεκρή με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β' Νεκροταφείο στα Πατήσια.

Ο δολοφόνος έκαψε την τσάντα της Δώρας, γι' αυτό δεν βρέθηκε ποτέ

Σε δύο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη και οι οποίες ήταν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, βρέθηκε το βιολογικό υλικό του δράστη, που κατακρεούργησε την 32χρονη εφοριακό.

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής κατά τη παρουσίαση της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης από τον 58χρονο, ενώ σημειώθηκε ότι ο δράστης, που είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη, είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017.

Ο δράστης, που είναι τοξικομανής, φεύγοντας από το κοιμητήριο πήδηξε από τη μάντρα, πέταξε το μαχαίρι και τη ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, καθώς και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα και την έκαψε.

Στη συνέχεια ο 58χρονος πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο, έναντι 20 ευρώ, της άτυχης γυναίκας, όπου εντοπίστηκε και το στίγμα του.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!