Τσίπρας στο Νταβός: Πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν καταλαβαίνουν ένα πρόβλημα αν δεν είναι στην «αυλή» τους

«Το πρόβλημα με την Ευρώπη τώρα είναι ότι πολλές χώρες πιστεύουν ότι αν το πρόβλημα δεν είναι δικό τους, αν δεν είναι στην 'αυλή' τους, δεν είναι δικό τους και αυτό είναι υπαρξιακό πρόβλημα συνολικά της ΕΕ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβαση του στο Φόρουμ του Νταβός.

 

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο πάνελ με αντικείμενο: «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο», με αφορμή το μεταναστευτικό-προσφυγικό και πώς αυτό αντιμετωπίζεται έως τώρα από την ΕΕ, σημείωσε ότι «αν πιστεύουμε ότι η ΕΕ είναι ένας οργανισμός α λα καρτ, που κάποιοι έχουν μόνο οφέλη και όχι υποχρεώσεις, αυτό είναι πρόβλημα για το κοινό μέλλον μας.

 

Τόνισε ότι το πρόβλημα σχετίζεται και με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, εξηγώντας ότι το αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας δημιούργησε δυσκολίες στις κοινωνίες μας και τώρα το βασικό πολιτικό πρόβλημα είναι η άνοδος των ρατσιστικών, εθνικιστικών, λαϊκιστικών δυνάμεων, οι οποίες και δεν πιστεύουν στις κοινές αξίες μας.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στις χώρες μας και να σταματήσουμε αυτές τις πολιτικές λιτότητες με μια αναπτυξιακή ατζέντα ώστε να προωθήσουμε την κοινωνική συνοχή.

 

«Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας ή της Ιταλίας ή των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και πως πρέπει να είναι πιο γενναία η ΕΕ και να θέσει το ζήτημα στο επίκεντρο της ατζέντας της».


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!