Τι απαντά το ΕΚΠΑ για τη φύλαξη της Πανεπιστημιούπολης

Διευκρινίσεις για τη φύλαξη της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου δίνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αφορμή τη σύλληψη δύο ανδρών που κατηγορούνται για ληστείες σε βάρος πεζών, εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης.

Το ΕΚΠΑ σημειώνει ότι η έκταση των χώρων του ανέρχεται σε περίπου 2.000.000 τ.μ., ενώ η επιφάνεια των κτηρίων που διαθέτει για την εκπαίδευση, την έρευνα και τις διοικητικές του υπηρεσίες αγγίζουν τα 700.000 τ.μ, και οι εγγεγραμμένοι φοιτητές του είναι συνολικά άνω των 100.000. Ανάμεσα στους χώρους αυτούς περιλαμβάνεται και η Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, η οποία, όπως εξηγεί το ΕΚΠΑ, έχει χαρακτηρισθεί μητροπολιτικό πάρκο και συνεπώς δεν επιτρέπεται η πλήρης περίφραξή της, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη φύλαξή της.

Το ΕΚΠΑ επισημαίνει ότι η Σύγκλητός του έχει εγκρίνει για τη φύλαξη του Πανεπιστημίου τρεις πηγές χρηματοδότησης, ώστε αφενός να παρέχονται με επάρκεια οι υπηρεσίες φύλαξης και αφετέρου να ανταπεξέλθει στην μείωση του τακτικού προϋπολογισμού για τα λειτουργικά του έξοδα κατά 75% από το 2010:

Ταυτοχρόνως, όπως συμπληρώνει το ΕΚΠΑ, «υπάρχει ο κατά το δυνατόν φωτισμός του περιβάλλοντος χώρου, όταν η ετήσια δαπάνη στη ΔΕΗ και τα δημοτικά τέλη για όλο το Πανεπιστήμιο είναι της τάξης των 5.000.000 ευρώ, με συνολική κρατική επιχορήγηση για τις λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΠΑ μόλις 9.500.000 ευρώ (η οποία δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των λογαριασμών της ΔΕΗ, της φύλαξης και της καθαριότητας)». Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, μεγάλο ποσοστό των λειτουργικών δαπανών της εκπαίδευσης, ύψους άνω των 6.000.000 ευρώ ετησίως, καλύπτεται από επιχορηγήσεις και έσοδα που η Διοίκηση του ΕΚΠΑ επιτυγχάνει, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ και οι εργαζόμενοί του δημιουργούν.

Το ΕΠΚΑ υπογραμμίζει πως είναι ευνόητο ότι:

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!