Ανοιχτό μέτωπο με την κυβέρνηση συντηρεί ο Στουρνάρας

Λίγες ημέρες μετά το ξεκάθαρο μήνυμα Δραγασάκη προς την Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά με τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, συντηρώντας έτσι ένα κλίμα εκατέρωθεν αμφισβήτησης και έλλειψης κοινής στρατηγικής γραμμής.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (Τρίτη) τελετής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΤτΕ, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε αρχικά ότι κατά τη διάρκεια της μακράς της ιστορίας η Τράπεζα έχει γίνει συχνά στόχος συμφερόντων που επιθυμούσαν την αποδυνάμωση του θεσμικού της ρόλου, προς όφελος πολιτικών που αντίκεινται στις βασικές αρχές του Καταστατικού της.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, το αποκορύφωμα τέτοιων επιθέσεων κατά την περσινή χρονιά ήταν το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του πρώην διοικητή της ΤτΕ, Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι παρόμοιες πρακτικές «δεν μας πτοούν, καθώς εκτός των άλλων επιβεβαιώνουν και το ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, εις πείσμα όσων επιμένουν να παραβλέπουν θεσμούς, να παρεμβαίνουν στη λειτουργία τους, να αμφισβητούν τη χρησιμότητά τους ή να μην αποδέχονται τις αποφάσεις τους και τις συνέπειες που συνεπάγεται η μη συμμόρφωση σε αυτές».

Σε αυτό το σημείο, ο διοικητής της ΤτΕ στάθηκε στην υποχρέωσή του -όπως είπε- «να προειδοποιεί εγκαίρως και δημοσίως για ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να διαταράξουν τη νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς και να λαμβάνει υπόψη στις εκθέσεις και στις αναφορές του τον μακροχρόνιο ορίζοντα και το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής οικονομίας».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΤτΕ με την Ενδιάμεση Έκθεση που είχε δώσει στη δημοσιότητα, επισήμανε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την επόμενη μέρα των μνημονίων, ζητώντας «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» με σαφείς όρους, δεσμεύσεις και στόχευση. Όλα αυτά, τη στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε λόγο για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια τον φετινό Αύγουστο. 

 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!