Επτά Αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν τις ακτές των Καναρίων Νήσων

Επτά μετανάστες από Αφρικανικές χώρες έχασαν τη ζωή τους κατά την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τις ακτές του νησιού Λανθαρότε στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, έπειτα από ειδοποίηση ενός κατοίκου, εντόπισαν στα ανοιχτά του δημοφιλούς τουριστικού θέρετρου Κόστα Τεγκίσε μια φουσκωτή λέμβο εντός της οποίας «υπήρχαν πέντε σοροί», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ισπανικής πολιτοφυλακής στο Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα θύματα ενδέχεται να περιλαμβάνονται τρεις ανήλικοι.

Πρόσθεσε ότι δύο ακόμη μετανάστες που επέβαιναν στη λέμβο πέθαναν λίγο μετά την αποβίβασή τους στο νησί.

Δύο ακόμη νοσηλεύονται με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται «πολύ σοβαρή». Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε τις αιτίες του θανάτου των μεταναστών.

«Δεκαοχτώ άλλοι μετανάστες κατάφεραν να αποβιβαστούν στην παραλία του Κόστα Τεγκίσε και έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα», τόνισε. «Εικάζουμε ότι επέβαιναν στην ίδια λέμβο», που έφτασε στο νησί περίπου στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Μια εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών των Καναρίων Νήσων επιβεβαίωσε ότι επτά μετανάστες βρέθηκαν νεκροί, δύο τραυματίες και 18 παραδόθηκαν στην πολιτοφυλακή.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η λέμβος εντοπίστηκε σε απόσταση «περίπου 20 μέτρων από την ακτή».

Το 2017 τουλάχιστον 21.000 μετανάστες έφτασαν στην Ισπανία μέσα από αυτή τη δίοδο της Μεσογείου και τουλάχιστον 223 έχασαν τη ζωή τους. Από τις αρχές του έτους ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέφερε ότι 285 μετανάστες έφθασαν στη χώρα και 16 σκοτώθηκαν στην απόπειρά τους.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!