Γεννηματά: Η νέα εποχή για την χώρα περνά μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι «η νέα εποχή για την χώρα περνά μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών που οδηγούν στην συντηρητική οπισθοδρόμηση και την παλινόρθωση της Δεξιάς» εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής (ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου 16-18 Μαρτίου) η επικεφαλής της Κεντροαριστεράς τόνισε πως «οι προοδευτικοί πολίτες συνειδητοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε αριστερά και πράττει δεξιά, μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς πρόγραμμα, παραδέχθηκε αυταπάτες για να κρύψει τις απάτες. Την ίδια ώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ παραμένει μια βαθιά συντηρητική δύναμη, ανίκανη τελικά να αναδείξει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο έναντι της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας ότι «η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έχει ήδη "φροντίσει" να περάσει τη θηλιά στο λαιμό της χώρας και του λαού. Με την έξοδο από το 3ο -δικό του- Μνημόνιο, έχουμε είσοδο στο 4ο άτυπο Μνημόνιο που έχει ήδη συμφωνήσει και προκαταβολικά νομοθετήσει. Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είναι αποκαλυπτικές.Με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον κ. Τσακαλώτο, «σχεδόν τα πάντα έγιναν πιο εύκολα» για την εφαρμογή των συντηρητικών πολιτικών λιτότητας».

Η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο αύριο στη Βουλή, ενώ επέκρινε έντονα τη ΝΔ πως παραμένει δέσμια των πιο ακραίων συντηρητικών αντιλήψεών της. Επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης υπό την προϋπόθεση ότι όλοι θα αποδεχθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Η δημοσίευση -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση-της εσωτερικής έκθεσης της Τράπεζας Ελλάδος του 2009, απαντά πολύ καθαρά σε αυτούς που επιμένουν να αποκρύπτουν τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ (του κ. Καραμανλή) για το πως φθάσαμε στην κρίση και στα Μνημόνια. Αποκαλύπτεται ο ρόλος τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Αρνήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποτροπή της καταστροφής και αντίθετα, με το λαϊκισμό τους, οδήγησαν στη συνέχιση της κρίσης μέχρι σήμερα», υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόσθεσε ότι χρέος του Κινήματος Αλλαγής είναι «να αναδείξουμε εμείς τη δική μας Εθνική Γραμμή, ώστε όχι μόνο η κρίση να αποτελέσει παρελθόν, αλλά και να μην επιστρέψει ποτέ στο μέλλον». «Η Ελλάδα μπορεί, η Ελλάδα έχει προοπτική!», είπε σ΄άλλο σημείο της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά, επιμένοντας στην αυτόνομη πορεία και τον διακριτικό ρόλο της παράταξης με ανοιχτά μέτωπά προς τη συντήρηση και τον λαϊκισμό». «Το Κίνημα Αλλαγής ούτε καθοδηγείται ούτε πολύ περισσότερο χειραγωγείται με οποιασδήποτε μορφής επιθέσεις. Είτε πρόκειται για επιθέσεις δήθεν φιλίας είτε για επιθέσεις συκοφαντίας», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και έλλειψη κάθε ουσιαστικής ενημέρωσης για τις συνομιλίες, ενώ χαρακτήρισε πατριδοκάπηλη τη στάση του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, καθώς υπονομεύει ευθέως την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της διαπραγμάτευσης.

Επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία επειδή δίνει μάχες οπισθοφυλακών καταγγέλλοντας «τα μικροκομματικά παιχνίδια και όλο το ανούσιο blamegame μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα, όπου αντιδικούν με στόχο να ακούγονται ευχάριστα στο εσωτερικό ακροατήριο του ενός ή του άλλου άκρου», όπως είπε.

Για τη στάση του Κίνηματος Αλλαγής τόνισε ότι οι διαμορφωμένες θέσεις της χώρας είναι: «σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις η οποία θα συνοδεύεται από ρητές δεσμεύσεις αποτροπής ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν. Θα τοποθετηθούμε με αυτά τα κριτήρια όταν η κυβέρνηση επίσημα καταθέσει το προϊόν της διαπραγμάτευσης της στο τραπέζι. Δεν θα γίνουμε μέρος της θεατρικής παράστασης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλων αυτόκλητων κομπάρσων».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για συνέδριο σταθμό, προς ένα ισχυρό ρεύμα πλειοψηφίας και δεσμεύτηκε ότι: «Θα διατυπώσουμε μια συγκεκριμένη, σύγχρονη και συνάμα προοδευτική και λαϊκή προγραμματική πρόταση, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες, που θα χτυπήσει αποτελεσματικά τις ανισότητες. Θα διαμορφώσουμε ένα νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, απαλλαγμένο από τις κατεστημένες λογικές, των μηχανισμών, της ίντριγκας, των αρχηγίσκων, με νέα αντίληψη στη σχέση του με τους πολίτες. Με ετήσια Προγραμματικά Συνέδρια και Προκριματικές εκλογές για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας. Με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών θα καινοτομήσουμε, κατοχυρώνοντας πρώτοι εμείς το ψηφιακό κόμμα στη Ελλάδα, με διαδικασίες Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας Διαβούλευσης, Διαλόγου, Δημοψηφισμάτων και Ψηφοφοριών στο Κίνημα Αλλαγής».

Από τη συνεδρίαση απουσιάζει λόγω βαριάς ίωσης ο Γιώργος Παπανδρέου και εκ μέρους του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Ρέππας.

Θεοδωράκης: Ο κανόνας του «30»

Tο όραμα του για το Κίνημα Αλλαγής ανέπτυξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε όλους μαζί να «αλλάξουμε την Ελλάδα.Να τη βγάλουμε από τους βάλτους του λαϊκισμού. Να γκρεμίσουμε τα τείχη του συντηρητισμού. Δίκαιη χώρα. Ελεύθεροι πολίτες. Οικονομικός εκσυγχρονισμός. Κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Το όνομά μας, μπορεί να γίνει ο οδηγός μας» είπε.

Όπως επεσήμανε για όλα αυτά χρειάζεται σχέδιο, ιεράρχηση των στόχων, συμμαχίες και συγκρούσεις, δουλειά και αποτέλεσμα.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε τον κανόνα του τριάντα λέγοντας: «Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι γυναίκες. Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι νέοι κάτω των 40 ετών. Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι από τον ιδιωτικό τομέα. Το 30% των συνέδρων πρέπει να έρχονται από περιοχές εκτός Αθήνας και εκτός Θεσσαλονίκης. Μπορούμε να πετύχουμε αυτά τα τέσσερα τριαντάρια αρκεί να το αποφασίσουμε. Αρκεί να σκεφθούμε έξω από το κουτί. Το κομματικό κουτί. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συναντήσει νέα κοινά. Μόνο τότε θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το Κίνημα, να είναι ανοιχτό και αποτελεσμαστικό, και συμπλήρωσε πως «ΑΝΟΙΧΤΟ Κίνημα σημαίνει, δυνατότητα σε όλους να γίνουν στελέχη και να επηρεάσουν τις αποφάσεις, διάλογος με ομάδες και κινήματα, σεβασμός της διαφορετικής άποψης. Ενώ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ Κίνημα σημαίνει, χώρος στους εμπειρογνώμονες, συνεχής αξιολόγηση στελεχών (αλλά και εργαζομένων), δράσεις και όχι μόνο λόγια. Και όλα αυτά βασισμένα σε νέες αρχές και θεσμούς».

Έμφαση έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζοντας ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλες τις σύγχρονες μορφές τους πρέπει να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής. Δικαιοσύνη και Σεβασμός, από τις προσωπικές επιλογές μέχρι τα δικαιώματα των φυγάδων. Ανθρώπων που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από λειτουργία στρατιωτικού, κατά βάση, συστήματος δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «η κοινωνία παρασύρθηκε από τους εθνικολαϊκιστές. Και η χώρα ηττήθηκε. Και η χώρα έχασε. Πρέπει να τολμήσουμε να πούμε: Ότι αν οι γείτονες μας εγκαταλείψουν τους αλυτρωτισμούς και είναι έτοιμοι για μια σύνθετη ονομασία, που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, αλλά δεν θα τον μονοπωλεί. Είμαστε και εμείς έτοιμοι. Δεν θα αντέξουμε πολύ ακόμη, ως προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια σπαρασσόμενη περιοχή».

Στη συνέχεια άφησε αιχμές, τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να γίνει η πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής Βαλκανικής χερσονήσου. Αντίστοιχη τόλμη και διορατικότητα πρέπει να επιδείξουμε σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα, οικονομικά και κοινωνικά. Από τη φορολογία και το ασφαλιστικό μέχρι την ασφάλεια και την υπογεννητικότητα η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, θα πρέπει να γίνει πάνω στα πραγματικά προβλήματα της χώρας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στο ζήτημα των ενδεχόμενων διαφοροποιήσεων ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και Ποτάμι είπε πως «δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλλουν και ούτε να δαιμονοποιούμε τις μικρές διαφοροποιήσεις στη Βουλή και στον δημόσιο χώρο. Είμαστε ένα μεγάλο σύγχρονο κόμμα και οι διαφοροποιήσεις, οι διαφορετικές απόψεις μπορεί να είναι ο πλούτος μας, αν είναι η αφορμή για σύγχρονους προβληματισμούς».

Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, έθεσε θέμα ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου και της εμπιστοσύνης που πρέπει να αναπτυχθεί με όλους τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής που δεν έδωσαν λευκή επιταγή, αλλά προσμένουν αποτελέσματα για να στηρίξουν την προσπάθεια. Όπως είπε, «είναι η μεγάλη ευκαιρία: Να πιστέψουμε όλοι εμείς ότι μπορούμε να πιστέψουμε σε μια νέα αρχή. Κι αν αυτό συμβεί,τότε εύκολα ή μάλλον: πιο εύκολα θα πιστέψει και η κοινωνία σε εμάς» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Θεοχαρόπουλος: Ενιαία Κ.Ο. και δημοψήφισμα για συνεργασίες-όνομα

Να αξιοποιήσουμε το θετικό momentum που δημιουργήθηκε από τη συμμετοχή 212.000 πολιτών στην εκλογή ηγεσίας, υπογράμμισε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι όσα έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2015 με τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μέχρι σήμερα, αποτελούν δικαίωση μιας επίπονης προσπάθειας για την ενότητα όλων των δυνάμεων του χώρου με στόχο τη συγκρότηση ενός ισχυρού φορέα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επανέλαβε την ανάγκη της συγκρότησης ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας, της διενέργειας δημοψηφίσματος για τις μετεκλογικές συνεργασίες και της ονομασίας του νέου φορέα, ώστε να καλύπτει το ευρύ φάσμα της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, να αποτελέσουν προτάσεις στο Συνέδριο του νέου φορέα.

«Χρειαζόμαστε όχι απλά ένα νέο ενιαίο και ανοικτό κόμμα. Αλλά ένα ζωντανό κόμμα. Και τέτοιο, είναι το κόμμα των μελών του. Αυτό που έχει ζωντανές οργανώσεις βάσης, μέλη που συναποφασίζουν. Χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις να ξεκινούν από αυτές, από τα κάτω, και στη συνέχεια να γίνονται αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας και συγκεκριμενοποίησης από την ηγεσία», τόνισε και ανέφερε ότι για να υπερβεί η χώρα την κρίση «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αποτελεσματική διαπραγμάτευση, προοδευτική πολιτική. Ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης με αρμονική συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας με κοινωνική συνοχή και ποιοτικές υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι είναι πρωτίστως απαραίτητο ο νέος προοδευτικός φορέας να προσδιορίσει καθαρά με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

«Με ποιους μεσαίους; Τους κρατικοδίαιτους ή τους καινοτόμους; Με ποιους συνδικαλιστές; Αυτούς της στασιμότητας ή αυτούς που θέλουν έναν υγιή συνδικαλισμό όργανο της εργασίας; Με ποια φτωχά κοινωνικά στρώματα; Αυτά που παρουσιάζονται μόνο στις επίσημες δηλώσεις ή αυτά της πραγματικότητας; Ακόμη και με ποια αστική τάξη; Την κρατικοδίαιτη, ή αυτή της πραγματικής παραγωγής υλικών και άυλων προϊόντων; Με ποιο κράτος; Αυτό της αναπαραγωγής της φτώχειας και των ανισοτήτων ή με το κράτος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών που λειτουργούν ως επιταχυντές της ανάπτυξης;», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, νομοθετεί ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε για να αναρριχηθεί στην εξουσία, αλλά και από όσα συνέχισε να καταγγέλλει, κατά τον συνήθη διπρόσωπο ρόλο της, ως ταυτόχρονα μνημονιακή και αντιμνημονιακή κι έφερε ως παράδειγμα το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. «Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε-έξι»! Αυτό ακριβώς συνοψίζει την κατάσταση», είπε.

Επέκρινε και τη ΝΔ που παραμένει μία βαθιά συντηρητική δύναμη και δείχνει απόλυτα δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων.

Σημείωσε ότι ο νέος προοδευτικός φορέας θα πρέπει να έχει ως κεντρική πολιτική επιδίωξη την προώθηση νέων κοινωνικών συμμαχιών για να πείσει τους πολίτες ότι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου περνά μέσα από τη δική μας ισχυροποίηση. «Μόνο αυτή η ισχυροποίηση χαλάει τα καιροσκοπικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και τα συντηρητικά της ΝΔ. Και αυτή η ισχυροποίηση θα έρθει όταν όλοι ξέρουν με ποιον και με τι είμαστε», υποστήριξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM τόνισε ότι η θέση του νέου προοδευτικού φορέα δεν μπορεί παρά να είναι σταθερά υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων (erga omnes), με εθνική συνεννόηση στα κρίσιμα εθνικά θέματα. Επεσήμανε επιπλέον ότι η θέση αυτή υπέρ ενός αναγκαίου συμβιβασμού, υπέρ της σύνθετης ονομασίας, είναι θέση αρχής και δεν πρέπει να εξαρτάται από τη στάση κανενός. «Σε τέτοια κρίσιμα θέματα δεν επιτρέπονται τακτικισμοί και μικροκομματικές συμπεριφορές, όπως αυτές που εκδηλώνονται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», ανέφερε.

Καμίνης: Ιερό καθήκον να μην απογοητεύσουμε και προδώσουμε τους πολίτες

«Πρέπει μεταξύ μας να είμαστε ξεκάθαροι. Δημιουργούμε ένα νέο, ενιαίο κόμμα, όχι ομοσπονδία των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών. Ένα νέο προοδευτικό κόμμα, το οποίο θα λειτουργεί με τρόπο ανοικτό, δημοκρατικό, διαφανή, με ορατή την ευθύνη, με λογοδοσία, με σύγχρονες μεθόδους άμεσης, αλλά και ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συμμετοχής, με θεσμοθετημένη τη λειτουργία των διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων ιδεών στο εσωτερικό του. Γιατί αν θέλουμε μία κοινωνία ανοικτή, δεν μπορούμε παρά πρώτοι εμείς να είμαστε ανοικτοί, ανεκτικοί και υπόλογοι». Αυτή είναι για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, η πρόκληση του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, την οποία περιέγραψε στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι με την ανοικτή διαδικασία εκλογής ηγεσίας, άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας για να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα δώσει σάρκα και οστά στις προσδοκίες και στις ελπίδες όλων των δημοκρατικών πολιτών. Τόνισε μάλιστα ότι «έχουμε ιερό καθήκον να μην τους απογοητεύσουμε, έχουμε υποχρέωση να μην τους προδώσουμε. Γιατί όλοι αυτοί οι πολίτες είναι οι συνιδρυτές της νέας Παράταξης και μας έδωσαν μια ισχυρή, ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη εντολή. Με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά να δημιουργήσουμε ένα νέο, ενιαίο κόμμα. Έναν ενιαίο φορέα που θα αναλάβει να εκφράσει τους πολίτες εκείνους που ασφυκτιούν ανάμεσα στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της ΝΔ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι πρέπει «να μάθουμε από τα λάθη μας και να εμπνευστούμε από τα θετικά μας. Γιατί μόνο έτσι θα έχουμε ως πυξίδα μας και στο νέο φορέα μια απλή και αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Ότι αυτή η Παράταξη ήταν πρωταγωνιστής και πήγαινε τη χώρα μπροστά, μόνο όταν ήταν ενωμένη», για να υποστηρίξει ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε και τώρα ενιαία έκφραση. «Μόνο έτσι θα γίνουμε δυνατοί και θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ως ίσο προς ίσο απέναντι σε αυτούς που καθημερινά οδηγούν τη χώρα σε οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική παρακμή, που στο όνομα της προόδου μας γυρίζουν πίσω, στο χειρότερο παρελθόν μας, χτίζοντας παράλληλα και απροκάλυπτα ένα μπετόν από ψηφοφόρους - πελάτες. Μόνο έτσι θα γίνουμε δυνατοί και θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ως ίσο προς ίσο απέναντι και σε αυτούς που άγονται και φέρονται από τα πιο συντηρητικάένστικτα της ελληνικής κοινωνίας τη στιγμή που δεν μπορούν να αποδεχθούν αυτό που και η πρόσφατη αποκάλυψη του εγγράφου της Τράπεζας της Ελλάδας έδειξε: Ότι η αιτία των μνημονίων έχει όνομα και επίθετο και ότι υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική δεν κάνεις σε χαρτοπετσέτες».

Για τον κ. Καμίνη ο νεός προοδευτικός φορέας πρέπει να καταθέσει στην κρίση των πολιτών τους μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, αλλά και ένα πλαίσιο αξιών για το νέο κόμμα μας. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ως προτεραιότητες την παραγωγή πλούτου με την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ποιότητα ζωής, την ενσωμάτωση πολιτικών για την κλιματική αλλαγή, την αποκέντρωση, τις αρχές της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, της αναδιανομής και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι προοδευτικό στο να παραμένουν στην κατάσταση που βρίσκονται, δεν είναι προοδευτική πράξη η επίκληση του ασύλου που επιτρέπει σε ελάχιστους τραμπούκους να εκφοβίζουν και να προπηλακίζουν πανεπιστημιακούς, αλλά και να διαλύουν τις υποδομές». «Να πούμε στους πολίτες ότι οφείλουμε να είμαστε άτεγκτοι σε φαινόμενα ανομίας. Δεν είναι πρόοδος αυτό που κάνει η κυβέρνηση κλείνοντας το μάτι σε ομάδες κουκουλοφόρων και κάθε λογής «συλλογικότητες» ότι μπορούν να καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και τάξης, χωρίς συνέπειες», συμπλήρωσε.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!