Δηλώσεις διαφορετικής «χροιάς» για το όνομα των Σκοπίων από Μπουτάρη και Άνθιμο στον αγιασμό των υδάτων στη Θεσσαλονίκη

Δηλώσεις και σχόλια έκαναν ο Μητροπολίτης Άνθιμος και ο Γιάννης Μπουτάρης, στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Θεσσαλονίκη. 

 Με διαφορετική «χροιά» μίλησαν για το όνομα «Μακεδονία» που διεκδικούν τα Σκόπια, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης.

«Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Συγχρόνως Ελλάδα σημαίνει και Μακεδονία. Δεν είναι χθες και προχθές. Είναι αιώνιες οι σχέσεις αυτές και ξεκινάμε σε χρόνους προ Χριστού» είπε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, πριν την ανάγνωση του Ευαγγελίου στην παραλία Θεσσαλονίκης. 

Ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν του ζήτησαν δημοσιογράφοι να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης, είπε πως «Ούτε εγώ ούτε ο Μητροπολίτης εκφράζουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας, ούτε την χαράσσουμε. Εγώ ξέρω ότι με τους γειτόνους μας πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις». Ενώ σημείωσε, για ακόμα μια μια φορά  πως «διαφωνώ και έχω πει κακές λέξεις για τα συλλαλητήρια. Αυτά τα συλλαλητήρια δεν εκφράζουν την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί ο καθένας να τσιρίζει και να φωνάζει ότι θέλει στους δρόμους. Δεν μπορεί σε μία τέτοια φάση να υπάρχουν ακραίες αντιλήψεις. Στα Σκόπια δεν κάνουν συλλαλητήρια».


Πηγή: www.seleo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!