Νέο αίτημα για έκδοση Τούρκων στρατιωτικών

Νέο αίτημα για έκδοση Τούρκων στρατιωτικών υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές. 

Το αίτημα φαίνεται να γνωστοποιήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης, στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης την Τρίτη.

Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει εάν το αίτημα αφορά και τους οκτώ στρατιωτικούς -οι οποίοι κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα- ή λιγότερους, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν νέα στοιχεία σε βάρος τους. 

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η Τουρκία δεν έμεινε ικανοποιημένη με την ελληνική πρόταση για δίκη των «οκτώ» στην Αθήνα και γι’ αυτό υπέβαλε το νέο αίτημα.

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει εκφράσει την αρνητική θέση της ελληνικής πλευράς για έκδοση των «οκτώ», επικαλούμενος την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία απέρριψε το προηγούμενο αίτημα χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης -εάν δηλαδή είναι ένοχοι ή αθώοι-, αλλά γιατί έκρινε κυρίως πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.

Η διαδικασία

Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα, η υπόθεση θα εισαχθεί στο συμβούλιο εφετών με πιθανότητα εκ νέου να καταλήξει στον Άρειο Πάγο.

Νομικοί εκτιμούν ότι το νέο αίτημα οδηγεί σε συνέχιση της κράτησης των αξιωματικών μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!