Η Λυρική για τον εγκλωβισμό παιδιών στο ασανσέρ

Σε όλες τις ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού εγκλωβισμού 38 μελών της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ασανσέρ το οποίο οδηγεί από τον 3ο όροφο των καμαρινιών στη σκηνή το βράδυ της Κυριακής 28 Ιανουρίου προχωρεί η ΕΛΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.  

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της δεύτερης παράστασης της "Τόσκα" στην κεντρική σκηνή της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τόσο τα παιδιά, όσο και η Διευθύντρια της Παιδικής Χορωδίας Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, καθώς και επτά μέλη της Χορωδίας της ΕΛΣ, εγκλωβίστηκαν στο εν λόγω ασανσέρ (χωρητικότητας 46 ατόμων και βάρους 3.500 κιλών). Ο απεγκλωβισμός επετεύχθη μετά από μία ώρα και 15 λεπτά, περίπου.

Τρία από τα παιδιά της χορωδίας μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου  τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΣ σημειώνει ότι σύμφωνα με τον νόμο 3785/2009 προβλέπεται ότι η ευθύνη για τη συντήρηση και λειτουργία των κτιριακών και μηχανικών εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ (συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) ανήκει εξ' ολοκλήρου στην ΚΠΙΣΝ Α.Ε και πέρα από τις ενέργειες για την διαλεύκανση του περιστατικού, η Εθνική Λυρική Σκηνή επιφυλάσσεται για τις επόμενες νόμιμες ενέργειές της.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!