Η Ολλανδία «οχυρώνεται» εν αναμονή της σφοδρής καταιγίδας που πλησιάζει

Μία χειμερινή καταιγίδα με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα αναμένεται να πλήξει αύριο την Ολλανδία, με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας να προειδοποιεί πως οι ισχυροί άνεμοι θα σαρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του Ολλανδικού εδάφους.

 

Το αεροδρόμιο Σχίπχολ στο Άμστερνταμ λαμβάνει, από σήμερα, μέτρα για να αντιμετωπίσει την καταιγίδα ενώ ήδη δεκάδες πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα έχουν ακυρωθεί. 

 

Μόνο η αεροπορική εταιρεία KLM ακύρωσε συνολικά 220 πτήσεις αφού εκτιμά πως οι πιλότοι δεν θα έχουν την δυνατότητα να απογειώσουν ή να προσγειώσουν με ασφάλεια τα αεροσκάφη στον κεντρικό αερολιμένα της χώρας. 

 

Οι μετεωρολόγοι περιμένουν την κορύφωση του φαινομένου μεταξύ 11:00 και 13:00 (ώρα Ελλάδος) με το αεροδρόμιο να αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες συντήρησης κατά τη διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας. 

 

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων NS έλαβε και αυτή τη μέτρα της, ανακοινώνοντας ελάττωση των δρομολογίων, καθώς φοβάται πως πιθανές χιονοπτώσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας θα δυσκολέψουν την κυκλοφορία των συρμών. 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!