Σκάνδαλο στη Βρετανία: Σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε φιλανθρωπικό δείπνο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι περίπου 300 προσκεκλημένοι, που ήταν μόνο άνδρες και μέλη της συγκεκριμένης λέσχης, προέβαιναν κατά τη διάρκεια του δείπνου σε πράξεις, οι οποίες συνιστούν σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος των γυναικών αυτών.

Ανάμεσα στις γυναίκες, βρίσκονταν δύο ρεπόρτερ των FT, που αποκαλύπτουν πως οι παρεβρισκόμενοι προέβαιναν σε άσεμνες χειρονομίες προς τις γυναίκες, αγγίζοντάς τις σε όλο τους το σώμα, και κάνοντας τους ανήθικες προτάσεις, λέγοντας ότι έχουν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία. Ένας μάλιστα εκ των προσκεκλημένων, αποκάλυψε τα γεννητικά του όργανα σε μία από τις "οικοδέσποινες".

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, παρά το γεγονός ότι στον κατάλογο του δείπνου αναφερόταν σαφώς ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξει οποιουδήποτε είδους σεξουαλική προσέγγιση του προσωπικού, η υπεύθυνη του πρακτορείου, είχε προϊδεάσει τις εργαζόμενες για τη συμπεριφορά των προσκεκλημένων, ζητώντας τους, μάλιστα, να φορέσουν αποκαλυπτικά μαύρα ρούχα, με εσώρουχα και παπούτσια του ίδιου χρώματος. Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, υπάλληλοι του πρακτορείου που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, παρότρυναν τις γυναίκες να δείχνουν πιο χαρούμενες, ενώ άνδρες της ασφάλειας καλούσαν γυναίκες που έκριναν πως περνούσαν πολύ ώρα στην τουαλέτα, να επιστρέψουν στο δείπνο.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση λαμβάνει χώρα τα τελευταία 33 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που τέτοιες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι FT αναφέρουν ονόματα επιχειρηματιών, τραπεζικών αλλά και ενός στελέχους του κόμματος των Εργατικών, καθώς και πως ανάμεσα στα βραβεία της δημοπρασίας για την συλλογή χρημάτων ήταν, πολυτελή αυτοκίνητα, μία εγχείριση πλαστικής στήθους, μία βραδιά σε στριπ κλαμπ του Λονδίνου, αλλά και ένα δείπνο με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, καθώς και απογευματινό τσάι με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας.

Οι αποκαλύψεις των FT προκάλεσαν την αποκήρυξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης από χορηγούς και υποστηρικτές, ενώ και το νοσοκομείο παίδων του Λονδίνου Great Ormond Street Hospital, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει όλες τις δωρεές που έχει λάβει κατά τα προηγούμενα χρόνια από το Presidents Club και ότι θα διακόψει κάθε σχέση με τη λέσχη, που φέρεται, τα τελευταία 30 χρόνια να έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πηγή:FT Φωτογραφία:ft


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!