Εντός της ημέρας η απόφαση του Εφετείου για τον Τούρκο στρατιωτικό

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί απόφαση στο αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για χορήγηση ή μη προσωρινής διαταγής που θα «παγώσει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο διέφυγε μαζί με άλλους επτά στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης στο Διοικητικό Εφετείο κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δυο πλευρές.

Το υπουργείο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ η πλευρά του Τούρκου λοχαγού από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να μη διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά του Τούρκου επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Σημειώθηκε, επίσης, ότι η ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και της ίδιας τους της ζωής από άλλα κράτη.

Ο Τούρκος λοχαγός δεν παρέστη στη διαδικασία ενώ, όπως έγινε γνωστό, η συζήτηση επί της κύριας προσφυγής του Δημοσίου θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

 

 

 

 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!