«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

«Έφυγε» τα ξημερώματα από ανακοπή καρδιάς ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. 'Εμπειρος δημοσιογράφος, εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση και την ΕΡΤ, υπηρετώντας τη δημοσιογραφία κι από θέσεις ευθύνης σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Με αξιόλογη κοινωνική δράση και πολιτική παρουσία ο Θοδωρής Μιχόπουλος είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν και στενός συνεργατής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Είχε ενεργή συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, συνδιαμορφώνοντας την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος», ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε tweet του για τον εκλιπόντα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έγραψε: «Υπήρξε σύντροφος, φίλος & συνεργάτης, με διαχρονική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς. Μεγάλη η θλίψη για την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Ήταν σπουδαίος δημοσιογράφος, σταθερά και με συνέπεια δεκαετιών με την ανανεωτική αριστερά, ένας άνθρωπος με έμφυτο χιούμορ, πηγαία λαϊκότητα και ιδιαίτερες ικανότητες στην πολιτική ανάλυση και επικοινωνία. Καλό ταξίδι φίλε και σύντροφε... », έγραψε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο twitter.

«Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος», ήταν η λακωνική ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

«Η συνέπειά του, η προσήλωσή του στην υπόθεση της Αριστεράς, το χιούμορ του, η στρατηγική σκέψη και η ευφυΐα του Θοδωρή Μιχόπουλου θα μας λείψουν. Κυρίως, όμως, θα μας λείψει η ανθρωπιά και η αυθεντικότητά του. Υπήρξε ένας πολύτιμος σύντροφος και ένας αγαπημένος φίλος για όσους τον γνώρισαν», παρατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. τόνισε ότι «ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφία υπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους». 

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους του ξέφρασε μέσω twitter Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους».

«Αποχαιρετούμε τον Θοδωρή Μιχόπουλο, έναν σημαντικό άνθρωπο, σπουδαίο δημοσιογράφο, συνεπή αγωνιστή της ιδεολογίας του, καλό φίλο», ανέφεραν οι ΑΝΕΛ.

«Άλλη μια κεραμίδα πρωί Κυριακής», σχολίασε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήρια μου σε όσους τον αγάπαγαν».

Aνακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων: «Τον Θοδωρή Μιχόπουλο, θα τον θυμόμαστε, για το ήθος, τις αρχές και την εργατικότητα του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και στους οικείους του».

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!